噬謊者 不亞於鋼鍊的神作

951 回覆
221 Like 46 Dislike
最後補完埋點解貘要以下犯上回應開頭
世界和平
除咗主線劇情之外 其實佢啲搞笑位好正
尤其係d嚴肅劇情/打鬥中搞笑
個反差大到呢救命
震撼彈/殺人咖啡/班目跑兩步就喘氣
啲甜gag都搞笑得嚟唔低俗
馬高睇牙醫/口內魔法
門倉傷完個腦就升左級
震撼彈個到個反差真係好正
推輪椅
能輪隻腳其實無事
個女婿仲話雖然佢無感覺
但平時都會唔小心倒瀉湯落去
其實有一個唔知係唔係bug定係我記錯
好似第一次參加賭郎賭局見到嗰個主持人就係自己專屬主持人
個主持人要成為0號先有資格以下犯上
如果貘第一次遇到嘅唔係夜行/伽羅
咁以下犯上機會咪細好多
つ號奪戰
同埋成套野一路都講點樣去吸引主持人去企自己個邊
都係賭徒技能,亦都係下剋上條件之一>緣份
btw專屬應該可以換?會員之間嘅賭郎賭局之類
係架所以貘再次成為會員之後見到90號主持人咪叫佢可唔可以當冇見過佢然後再用北斗神拳ko左佢
咁見到90號都可以用呢招
最怕見到啲勁尷尷尬尬嘅
能輪巳虎
亞面真琴嗰啲
屎又屎唔晒,號奪又奪唔到
突然諗起
首領有冇食過佢手下d囡囡呢最上妙子d𡃁咁多都咁正
仲有泉江夕湖首領係咪可以對佢地為所欲為
有魔王信子就夠
不過好似冇提到如果專屬輸左號奪會點
會重新分派一個比佢定點
不過貘嘅專屬唔係門倉咩夜行係梶嘅專屬黎架嘛
所以咁講嘅話就證明其實專屬係可以交換先岩?

到左
最尾以下犯上完左
輪椅佬定唔知邊個講話點解會想跟住獏
係因為佢會俾到啲你想睇到既野俾你睇
30卷 一開頭幾話,賭蜆開始前我唔係好明成個流程
一開頭守係房外面果兩個卒仔 獏啲守衛?
然後真鍋 就係賭蜆4眼呀伯+警視廳條友 嘅手下?
跟住真鍋秒左兩件卒,然後三鷹黎埋帶走獏其他幫手
諗住逼獏投降/就範?
咁呀明係出面做過啲咩?點解又會帶番隊人入黎
同埋真鍋話計策失敗係咩意思?
4眼呀伯明明做低哂啲護衛點解又咁驚惶失措?

上半part正確
阿明係外面首先推理到對手係國家權力再比提示獏
再進一步係三鷹帶走其他護衛前 用“橘商事”既隨行帶多一個人混入左餐廳
4眼呀伯驚惶失措係因為個計策比獏(阿明)識破左
由於之前兩個護衛已經無法行動所以可以用阿明同另外一個補上
或者就算4眼呀伯唔同意既話 多左阿明佢地只要將事情鬧大就可以
我自己估:
Q太郎大廈個陣夜行已經是貘先生專屬(贏左會員權),不過會員權貘先生送左俾小梶。HANGMAN貘先生再同首領私下對賭贏多個會員權,夜行變番貘先生專屬,所以首領先話恢復號奪戰對上左年紀既夜行有困難,因為以下犯上需要夜行成為零號。

hangman後貘先生遇到90號個陣好似都有解釋過。

小梶正式第一次用賭郎其實是公寓賭場,正常計能輪應該是佢專屬,但最後計左落迷宮個陣既門倉度。
作者依家套卡波耶拉都開始正
單行本賣得差轉左去web繼續連載
不過都好彩唔係斬
比較慢熱是迫神漫畫既缺點
作者根本想畫格鬥漫多d
你見佢成日賭局中無端端zip場打鬥落去就知
Btw, 佢打鬥分鏡好有動態,唔明點解成日俾人話分鏡亂
最多係話佢啲動作好難想像
同埋佢啲分鏡好有迫力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞