噬謊者 不亞於鋼鍊的神作

951 回覆
221 Like 46 Dislike
彌留之國的愛麗絲都幾壓抑,
如果唔係結尾強行陽光正面睇完都幾sad
終於見有人講
幾鍾意結局個twist同緒島健太個角色
電視台都真係成日低估咗
可能係因為對手太廢
不過又有鱈鱈登場
又有大波波睇
緒島健太個心理活動都好精彩
開頭嚇到瀨屎 到最後鼓起勇氣接受公開處刑
爆咗大獲之後同金子嘅對話
好有魅力嘅配角
夜眼鏡 我屌你老母
睇完air poker
本身以為就咁玩憑空嘅poker ,點知順住睇一開始玩賭罐頭空氣去到咁上下再講番上層真係玩空氣撲克,食哂字
去到第三局後都估到創一去到第5局先用皇牌
以為佢係死頂第4局刑罰+心有靈犀估到獏有同花順
點知係靠通水,但用番當年嘅伏筆好正
拉羅個2bios落注加賭天災真成神來之筆

成個onepiece 不死鳥咁
好想睇結局後續
睇 真班目+切間對有智力暴力既假班目
係 最後ideal 個boss 諗通晒好後悔咁講就係太熟悉噬謊者所以先輸果幕好正
最後亦呼應貘既最終目的係世界和平呢點就好神
諗起班目FF 佢同梶一齊以下犯上果幕個高潮樣真係好撚好笑
岩岩又重睇緊
玩hand chopper 諗起伽羅
個仆街作者之後仲要瘋狂鞭伽羅屍
又蟲蛀又甩眼又漲
最後叫做用靈壓激勵到夜行打贏門倉
點會係伽羅=羅敦
伽羅有講過hangman發射火箭果陣
打低佢既 唔係羅敦 而係馬高
睇到夜行按撚隻手做心外壓
睇到想喊
Lm
賭郎NO.1二五仔
夜行妃古壹

之前有POST巴打話夜行由開頭到最尾以下犯上心態上都幫住貘先生。
冇話咩2唔25
本來吸引主持人令佢企係自己個邊都係一種手段黎
你咁講其實個個主持過貘賭局嘅主持人都有偏幫過佢
佢咁講法,門倉都有幫梶
果段都寫明有啲賭徒就係有吸引其他人幫佢嘅氣質
夜行絕對唔值咁高啵
撻器打夜行個到撻器分明放水,當然性格都係實力嘅一環,呢part未證明到夜行唔夠勁
打百龍個到 百龍連戰兩場先到夜行執雞,所以都好難講夜行打得爆百龍
到打門倉個到,第一場戰鬥其實都已經證明門倉打到夜行仆街先要交條假毛巾出嚟
係兩擊放電+發夢buff夜行先符碌打贏門倉

另外我覺得百龍先係undervalued,百龍直頭仙人上身咁又輕功又三味真火又彈指世通,講緊彈珠打得入支槍個槍口位啵,年老都連戰三人仲要比人圍先正式收皮,所以我諗百龍絕對值頭五

至於武力榜我會咁排:
神眼=獰貓=鎖血馬高>伽羅(唔想認但伽羅真係唔夠打)>百龍=門倉>夜行>一堆主持人
你話打百龍執雞
夜行何嘗又唔係有隻手根本就打唔到之餘
佢自己本身都係攰到狗咁仲要比人電過黎
呢個位其實同百龍唔係差好遠,夜行隻手同百龍d傷打和啦
打完撻器之後夜行肉搏戰長期都係打少隻手
到後面打門倉
少隻手之餘另外原本冇事隻手都比百龍打到骨折真.周身是傷
咁樣打贏門倉我覺得真係可以值咁高

至於其他都好主觀
冇鎖血嘅馬高咪排唔到咁前囉
打和啦
至於我點解排頭三都因為自帶外掛(真係屈機個種)
伽羅就叫有個殺氣感應+有腦(但防唔到落石)
打神眼個場如果唔係搶藥可以真係比神眼大炒
岩呀不過都真係好可惜
為左將兩個武力頂點排除而要一場賜死哂
馬高係伽羅死左之後先開悟佢要為左保護噬謊者去變強
係馬高心目中其實伽羅先係最強
我自己內心都好鐘意伽羅
我相信if路線打邊個伽羅都會贏(地形或者規矩有利)
畢竟用腦都好重要 佢打用劍個條友係客觀上不利
但最後都食腦反殺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞