噬謊者 不亞於鋼鍊的神作

951 回覆
221 Like 46 Dislike
夜行第一場比門倉打爆不可作準
夜行係有信心打贏門倉不過冇信心可以撐落去搶埋其他人d手巾先專登比門倉贏完去周圍(幫佢)收集手巾
而且上面都講左其實去到後面個個都重傷咁打已經好難就咁一場作準

總之頂點係伽羅 莊納 獰貓 鎖血無限復活馬高
就應該冇錯
獰貓要限定訓教版
冇訓教叫返卡拉卡爾算
因為我唔記得條友叫咩名
屌我錯左卡拉卡爾係音譯意思就係獰貓
應該叫比利 克利格
最上妙子算唔算其他廢物主持人
唔知啦佢實際都只係出場一次咁大把
剩係秒殺左大船
講廢物緊係要講
節灘鐵馬
依套野除左講智力,估唔到戰鬥力都可以討論
佢仲要溝埋蘭子玩SHESHE,但只是91號,仲低位過90號櫛灘,
真是唔知佢勁定廢
咁唔係個個主持人都會賭命搶號碼嘅
係號奪戰取消個段時間號碼就只係號碼,冇意義
只有號奪戰重啟時,號碼才取回它真正的意義(首領曰
琴晚終於睇哂了
完左甩手帕後其實可以講多啲
但收尾算做得幾好
比獏贏到、做左一陣首領之餘
又講佢比番創一做首領
自己同梶、馬高出去闖
兩個王子都成為王
完得好靚,所以伏線回收。

貘同創一同(Hal)都賭左一局,貘達成目的,退居幕後同hal合作。

希望作者真係有諗過第二輯
終於成功導到一個成套睇哂
最後幾話有幾個問題:

-獏係蟻塚好有自信話自己嘅神速可以擺脫榮羽
係咪暗示佢未換心前,身體都唔差
但當榮羽係普通呀伯以為好易搞
-獏要以下犯上,撇除本身係賭徒性格, 我理解係佢想創一透過同佢對戰一路成長?
因為佢都知創一係失憶而唔係有心呃佢

-小梶頹廢果幾頁係佢以為獏死左?但無理由佢會唔知架?
第三次翻睇
臨尾主持人搶手巾個到真係好撚好笑
我冇諗過會係笑住咁睇d咁原本應該係好嚴肅嘅劇情
-未換前身體係好,不過神速呢d就似佢鳩嗡

-同創一關係真係呢套野其中一個重點
不過真係好難解釋得好清楚,我個人prefer蜜蜂王子點寫就當係佢地就得

-小梶頹廢你係講結局?作者又專登扮到冇左貘之後小梶同馬高都冇地方去好頹廢去厄你地讀者事實就係小梶扮清潔同馬高打地下格鬥都係A計劃一部份
小梶果度都arm 嘅
連載時佢分開幾話講,作者有心fake讀者都ok
不過小梶去掃地要搞到自己係公寓都頹哂又污糟都幾誇
最尾幾幕3人出動執行A計劃 都幾CCTVB 膠劇BBQ味濃
不過見到佢三個係埋一齊都好warm
咪TVB個款出動結局囉
勁在BBQ結局收尾+仲未打最終boss都無人話係爛尾
估唔到門倉 會贏到 真鍋
等舞戰完左希望有貘先生第2部
事實上作為一個故事佢已經好完整。

主線就係要以下犯上,你所講既最終boss已經係另一個主線黎。佢係依個位完個故事都好完整

BBQ結局唔係問題既,好過強行要黑暗結局
其實我都覺得佢完得好好
就係因為作者講故事嘅功力夠 先做到bbq得嚟大家都好buy
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞