『薪火post』BNO 續期資訊(82) 真係唔好狗衝 先睇2樓 再睇DOC 之後再問問題

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
系統要咩俾咩,俾唔到你寫信解釋!
叫男朋友搵下係咪真係無多張先
無既真係要chur 住佢去整
無論皇冠頭定抽氣扇
只要係certified true copy都得
之前一路都唔記得上黎報告番
舊年年中係呢邊爬左幾個post同睇哂啲doc
然後照住HMPO嘅要求去做就成功續左
真係好感謝寫doc嘅巴絲

之後我亦都有用過去歐洲
完全無問題
利申:舊BNO係BB相

envelope 一定係一,唔理伓入面裝99份申請
不過我冇乜點聽過有人有多過一張正本
其實可能因為佢背景問題,問返你攞正本。成個case係個PE唔對路,明明護照報失咗當無件事。另外唔好再糾結於出世紙身上,你手上任何包括第一張都係核證副本,亦即所謂正本,你問嗰邊再俾底面影像得唔得,唔得只有兩個選擇,寄手上正本過去,或俾錢出過張新嘅,就係咁簡單。
90 日內
新post留名
如果我有個親戚起英國,兼有bno
想搵佢副簽,係咪可以叫佢用online 簽
唔洗用 paper form
我唔敢亂禁paper form
因佢好似話一禁paper form 就無得再用online
SEND比佢
佢移民咗英國幾年啦
有英國當地電話同地址
係咪可以叫佢做online 副簽?
費事起香港print張form 搵人簽
可以
老豆滿頭白髮去快圖美影完
online system話佢張相唔過標準話佢冇望機頭
但張相明明就係有望鏡頭

係咪照go都得
唔該巴打
幫緊老母續
佢都要填父母資料
但阿公阿婆已經走咗好耐,加上個個年代係無出生日期同埋結婚證明,堆身份證之類都唔見咗了
我知要寫信解釋 但依家online到佢彈咗出黎要我填
我就咁/ 或者NA.咁樣?
原來英聯邦嘅都ok 咁應該有喇 唔該哂
只要肯畀錢
出世紙核證副本拎幾多張都得
咪答唔知,有位俾你解釋,入去答走咗好耐,文件交唔到寫信解釋囉。
英聯邦要印資料頁
咁有無入齊資料報失?
想問下 naturalisation or registration certificates for both parents 即係咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞