『薪火post』BNO 續期資訊(82) 真係唔好狗衝 先睇2樓 再睇DOC 之後再問問題

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
歸化或登記入籍證書
個 system 畀你過就過咗先,唔得會再叫你補
好的,謝謝巴打
咁咪可以再嚟過囉
由於hmpo有遺失正本前科,有錢可出核證副本,無錢可彩影副本,影像要清晰唔過底,底面都要影,可以手機影自造成A4文件。但hmpo有權要你補正本。如果真係決定俾正本,為減風險,請於所有文件上標示pex no,以免散失。風險自決!

系統要咩俾咩,俾唔到你寫信解釋!
想問下如果無歸化, 可以點做?
系統要咩俾咩,俾唔到你寫信解釋!
冇咪冇囉,繼續續領 bno
一日未畀錢一日都可以推倒重來,好似係
有冇人幫到我解答,副簽我唔小心撳咗下載form,我係想用email
答左啦

講緊係父母姓名同出生日期個d位
係咪N.A. 或者/都ok?
因為佢* 咗依家卡住咗
係咪可以一次過寄3個申請過去?定係分開3份寄
而家covid-19 叫人唔好apply, 係咪照apply noe 就得 ,唔使理
我個畀錢係指續證費用,填晒所有嘢之後就要畀錢
睇 doc / 常見問題
追 post
你要搞清楚,一個courier envelope 跟一張AWB = 一個parcel
你可以將好多份申請塞落一個envelope 如果塞得落既話
如果塞唔落既話,你就要多一個envelope 同prepare 多一張AWB ,咁就當兩個shipment
個post 無人問, doc 都無講,但我見街外又咁多人續,係咪可以照去馬
想問下呢個情況我本人可唔可以申請BNO

我從來沒有BNO。

父母都有BNO (過左期),可惜入面無寫included child,因為佢地整BNO個時未有我。

我就97前出世,身份證簽發日期係96年,出世紙有established。

手上文件有:
父母出世紙正本
本人出世紙正本
父母結婚證書正本

咁我呢個case可唔可以申請返本BNO?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞