『薪火post』BNO 續期資訊(82) 真係唔好狗衝 先睇2樓 再睇DOC 之後再問問題

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
BNO唔駛?
但我見副簽嗰頁又無要佢寫自己咩國籍
佢點知呢個人係BNO?
幫父母續,因過期太耐,當first passport 做
Upload完相未俾錢
邊到有我揀paper form ar?
我睇唔到嘅
咁副簽駛唔駛交?
但佢話要所有detail correct
解釋信,解釋你打錯出生日期
副署人,拎支筆手劃走錯嘅出生日期,再寫上正確嘅出生日期,然後係劃走嘅地方旁邊簽名,唔好用改錯帶或者塗改液。

之後就睇你造化
照去,唔使理佢份嘢。

唔洗副簽?
唔該晒咁多位巴打
唔係唔使副署,係叫你唔使理你screencap份嘢,畀完錢就會有得揀返paper form
我相信佢地打幾個數目字應該查到入面個system係咪bno
同埋be honest 姐大家 你方便佢咁咪你快啲批
你係英國籍或者愛爾蘭籍嘅,打個護照號碼咪知你乜水
Oic.即係未俾錢就無得揀paper form, 俾完錢先有得揀?
我都印埋幫我簽果個人既BNO有相果頁比佢
《英國外交大臣向國會回應香港國安法》,同時接受議員質詢 Part 1/2。
(廣東話字幕加上講解)
鐵定香港時間晚上10點開始,請多多支持:
https://youtu.be/wttUPSYXEs8
睇DOC
BNO係咩國籍
兩老信唔過又一實例
係你俾完錢先去到副簽果一步
之後先可以揀做Online 定Paper form
所以 doc 同 post 有講嘅,都叫佢哋自己追算
英國本土簽發,就93年或之前簽發先要,海外簽發嘅,就03年或之前就要。

佢哋嘅目的唔係renew 你嘅國籍,係要確定你係護照本人,因為你太耐無續,需要行額外嘅核實程序。
同問,本身我網上填表,但果時冇printer print個label,去到金鐘,佢叫我填手寫form開新order,搞到網上填果個仲係到del唔到,手寫果個又唔見fedex扣我數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞