『薪火post』BNO 續期資訊(82) 真係唔好狗衝 先睇2樓 再睇DOC 之後再問問題

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
想問下有冇人試過本舊bno填錯左性別
網上續領時要點做呢
你嘅意思係,你本舊BN(O)印錯性別?
我填左LS01
但次後又搵得返本舊嘅要點做?
寫信解釋
依家唔使填LS01架喎,你嘅意思係你已經線上報失?

如果係,個報失記錄洗唔到架啦,你寄埋本嘢過去佢會幫你銷毀唔會畀返你。如果你真係有留念價值嘅你自己諗寄唔寄啦。
線上報失左但又down埋LS01
最緊要係洗唔洗做其他嘢?

因為我認知係唔見左要副簽
有舊嘅就唔洗
有舊既都要除非你無過期超過10年
張LS01 碎咗佢啦,無用架啦。

無架啦,你依家就係lost case,無得轉。想博嘅就寫封信解釋。

錯,從來無話有舊嗰本就一定唔使副署。
咁我係咪照返正常咁整就得?
唔該巴打秒速解答
你可以webchat問番hmpo既人應該點做,我就覺得你寄野果時 寫番封信係咁意俾佢知 你後尾搵番本野就得
DHL寄要請日假去搞先爭到籌寄,超多人!其實大家合作組隊寄都得,如:2-4份申請包裹入去一個盒寄都係用一個籌咪有效率又可以寄多啲,之後除返條數夾返錢出卡個人

我寄果日見到就試下,幫多左兩個遲咗嘅人寄
其實fedex都唔差仲可以上門收件,都係2-3日就到,唔洗個個排dhl甘辛苦
早兩日去fedex門市唔使排隊
係呀 純粹想比準備寄既巴絲多個選擇
細個阿媽唔識填、跟家姐一樣填左F
我男仔黎架
原來咁 唔該哂
DHL都有上門收件,只係我都拎左假又拎左籌咪寄咗佢,拎左籌去食嘢hea到鐘就去排下隊寄!$450左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞