『薪火post』BNO 續期資訊(82) 真係唔好狗衝 先睇2樓 再睇DOC 之後再問問題

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
無,有人話無一萬都幾千!

交唔到嘅文件寫信解釋!!!
已經submit 左application
但係突然要搬屋 要改收件地址 應該 email去HMPO?
我諗我必須再講一次,現時擁有BN(O)身份人數約290萬,當中約35萬係持有有效護照,剩低嘅係本護照已經過咗期。即係話Boris Johnson 無提及過任何無BN(O)身份嘅人對佢哋有啲乜嘢安排。

現階段亦無任何風聲指會直接重新開放BN(O)申請,最多只係話過下BN(O)可以帶埋dependent 一齊過去,但係細節完全欠奉,等內政大臣推出。

本身BN(O)亦唔係香港出世先可以有資格拎。
睇DOC
但申請人出世紙都有得寫信解釋唔交?
身邊無一個例子可以參考
d fd都問點解我大陸出世都拎到bno咁犀利

yup exact7ly係咁
你國籍必須要交嘅文件,已於當年登記bno時交齊!

至於例子,你爬晒近一個月本post貼文,必有得著!安心上路吧。
其實呢,兩份返嚟嘅件,到時可以改去自取嘅,睇doc啦。
你出生時你的父或母一方係BDTC
你喺邊度出生都係BDTC
所以有資格申請BNO
麻煩晒巴打先
言下之意姐係我寄文件唔洗寄張大陸出世紙
寫封信解釋點解就得?
你有舊BNO就係
有呀,有本未剪角既舊bno係手
真係唔該晒2位巴打
聽日去影相apply
你仲可以寫封信叫佢出本BC俾你添
想知可唔可以就咁再填過一次資料再申請?
Authority個欄係HKG
手機影啦
過多兩三個月,嗰邊公佈咗全藍,先去申請囉,一定藍啦,又唔急嘅。
你想俾多次錢?你咪系統內兩個申請?咁咪仲亂!都話咗寫信解釋咯!你睇多次doc!
寫信係就咁寫係紙連埋其他野寄比佢 or email佢?
正常吖,bno登記咗幾多就係實質數字嚟,但隱藏嘅所謂合資格人士,要估算。bdtc/cukc 有幾多人根本無數,因為好多人無攞護照,資料又手寫嘅,我諗佢哋唔會咁快想開放出嚟搞亂個檔,都唔好再講合資格人士可以繼承落下一代,數字將會非常驚人,因為有啲唔係香港人嚟,嗰條人物關係圖真係何其廣闊。

務實啲講,俾晒bno同子女有條件入境居留,能夠生存幾年,就俾返bc你,相對上簡單,政治上風險唔大,又可以同各方交貨,何樂而不為!
你唔睇doc?連文件寄一齊去呀,你俾咗錢有ref no,咪正常咁做囉!有咩好驚呢,最緊要係有本舊證,國籍寫住bno!文件佢要咩俾咩,俾唔到你寫信解釋!
睇doc啦好嘛 巴打都講咗好幾次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞