『薪火post』BNO 續期資訊(82) 真係唔好狗衝 先睇2樓 再睇DOC 之後再問問題

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
請問副簽人係持Bno
除左份表 洗唔洗比埋佢bno copy?
3月既都等到5月先approved
5月既起碼等3個月我估
原來真係要咁耐 咁個心都定少少
upload咗張相俾埋錢先發現張相個影都幾明顯下
係咪要寄咗份嘢等佢reject張相先可以再upload俾佢
驚又要等好耐
睇doc
有咩所謂,都係等pe批嘅時先知,佢見到唔得即時通知,你一上載到就一兩日搞掂!時間上唔爭得遠。俾啲耐性啦!
想問下pex number大家係就咁寫上要交嘅document就ok?
今次第10次幫啲家人做BNO 之前個個都正常...
但個case有啲古怪想各位大大幫手研究下
我用身分證大法check左佢有BNO但佢老豆鐵定咁話佢無(但佢老豆有)
之後佢聽左我講去system報lost等緊reference number.
今朝佢老豆又特然搵返本野出嚟

咁我應該教佢點做?
Keep 住lost case 定當Renew (FTA)?
仲截唔截到個lost request?
仲寄唔寄本old passport 過去HMPO?

唔該晒各位大佬指點下
勁close堂親戚only.
利申:本人於淪陷日後出世, 不停幫人做但自己冇份
明白
thx巴打
報咗就無了,本護照寄到去,一查報失咗就沒收,不過如果唔介意,咪照去申請囉。又或者你問返佢哋,取消報失得唔得囉,始終未有ref no,報失進行中。
寫又得打上去亦得貼labels 都得
寫信解釋
我就咁放份副簽文件係面,將成堆野用個膠Folder入住,再係個雞皮袋面寫晒地址同PEX就算
其實已經可以了
今日我都寄左
我諗埋呢幾日呢一波續領潮就完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞