『薪火post』BNO 續期資訊(82) 真係唔好狗衝 先睇2樓 再睇DOC 之後再問問題

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
係後街出去海邊望返轉頭
次次行去都好大風
Liverpool 同Blackpool 大風到人都癲
睇doc啦
Bno唔係英國護照?以防咩萬一?資料假嘅?定係本護照過期?副署表個指引英文寫到咁清楚,doc寫埋中文出嚟咁清楚!

之前有巴打share,公務員真係唔想睇咁多無謂嘢,可唔可以俾人做得安樂啲呢?唔該晒。
我情況係要注銷舊bno 睇左doc個到
“如果收到以上EMAIL要求用EMAIL提供個人資料,請回覆該EMAIL向HMPO。”

我收到個封email 我見有句係”If we need any more information from you, we will send you an email asking you to contact us.”

咁係等佢再sd email黎問我拎先比
定直接sd左個人資料比佢先
一切以收到嘅email上高嘅內容為準
我個封email同doc個份應該一樣
doc個封email都係有個句”If we need any more information from you, we will send you an email asking you to contact us.”
所以想問下係等 定直接sd資料
銀行中心果頭?
hold is ok
而家基本上搵到data就會直接cancel唔會叫你打電話
me
ok thx
唔想交parent 結婚證書
解釋信應該要點
我apply咗cancel一個禮拜都未收到follow-up email / ref no. 朋友早我一日申請,已經收到ref no.

心急得濟已經網上apply咗renewal
其實係咪可以唔等ref no. 直接寄正本+LS01過去
唔想畀正本咪彩印再寫信話父母驚唔見之類嘅原因
原來咁坦白就ok
即係你本身喺英國申請?定係喺香港申請完搬去英國?
建議你直接同 hmpo 講
呢啲係正宗唔睇 doc 唔追 post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞