『薪火post』BNO 續期資訊(79) 頭先錯版,先睇DOC再問問題

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
填到就填,唔知就答唔知,無需糾結於查三代嘅問題上!
係啊 85年
多睇doc保平安
咁係咪照寄個一頁正本過去俾佢就得喇 如果係剪咗角嘅話都係照當damage寄過去
係出面見到?
咁本身就算established 都好身份證大法都幫唔到你確認你係唔係BNO, 入 SAR問啦
講得出係老表,唔通唔係親戚?

有副署一定好過無,搵朋友啦。
你如果因香港出世而得英籍,歸化證明與你無關。
睇住佢影
跟手細細聲同女朋友講佢一定係搞緊bno
因為舊年我同我女朋友都做過同樣嘅事
你係bc,點解唔可以幫到人?現時待業?
我係香港出世 呀媽揸ci ,老豆30年冇見 死左未都未知
其實我都知唔可以拎得返,都係睇下有冇得試吓
我當然冇問題既,但我順便幫埋我父母申請,佢地真係冇識人有bno,係真真真係冇果種,真係唔知點算好
快嚟無用,hmpo無人手做,叫咗非緊急唔好搞住。
有返工但好似唔係佢list上個d職業
同埋我係居英權計劃下既人既下一代
我dhl已經寄咗過去, 佢28號都收咗, 但application history 個度冇update到
係唔係要打去問問?
有冇人都係咁既情況?
唔應該有本剪角嘅,只需寄最新未剪角嗰本!如果你嗰本屍骸係最新嘅,咪寄呢條屍過去就得,另損毀護照有機會問返點解會損毀咗嘅。
SAR會回答你問題
明白唔該巴打
可能你啲朋友,識得吓,認得吓你父母.....

如果我啲朋友有需要,如我去過佢哋飲,上過佢哋屋企,家長會見過吓佢哋父母,定必義不容辭!
無關係,簽得!

幫得就幫啦!之前幫過手嘅,未必係專業人士嚟。有人話做地盤都🆗,真係彈,上嚟報告,俾大家幫手解拆吓。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞