『薪火post』BNO 續期資訊(79) 頭先錯版,先睇DOC再問問題

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
問題重複又重複 唔睇doc又唔追下post
成班伸手黨
有無人好似我咁寄完之後係咁mon住份件派咗未
人哋叫你寄乜你跟足啦
人哋收你fix咗嘅$唔通要包埋郵費寄返特區護照俾你?
我同你一樣 不過我自己出世紙都無
其實係咪系統會自動scan 你入完expiry date 之後要咩文件?我本99年過期,佢無要我比出世紙
過咗期十幾年即係差唔多廿年前簽發啦,咁要嘅機會都唔細。

但係唔係真係要,畀咗錢佢會有清單同你講你要畀咩文件
果邊寄野比我會唔會比埋速遞tracking number
搵唔到
我再講多次,呢個係template 黎,戴頭盔用,從未有人真係被要求interview。 就算真係要in 咁又點?收咩皮?屌你老母講撚咗幾多次除非你無英籍否則無唔批呢件事,咁既然無唔批呢件事又有幾大件事到要收皮呀?

唔好成日幻想英國佬會唔批,無你哋諗得咁撚難,唔該
過期太耐 佢當我首次申請 咩都俾佢
正常90日,由於疫情關係,有回覆佢哋會彈性處理!你一係去郵局撈返份件,一係靜待佳音!留意至今為止,hmpo仍然叫大家非緊急唔好做住,依家做唔會快,只會越嚟越慢。寄平郵必須心理質素高,因為會個幾兩個月等佢航行,而hmpo系統會定時提醒你寄件。就算抵達hmpo,佢哋更新需時,嚴重時所有香港件隔離14日先更新,如果接近90日未收到件,可聯絡hmpo,佢哋會識處理時限問題。
DHL會畀SMS 你,有埋tracking number ,dispatch 咗之後幾日都收唔到你先好問HMPO
要乜俾乜俾唔到你寫信解釋!

由於hmpo有沒收皇冠頭文件情況,為免遺憾終身,可去政府出核證副本,如想彩影代替,影像必須清晰唔過底,底面亦需印齊,hmpo有權要求再補正本,風險自決!
都有BNO啦 仲洗咩用特區喎
你唔睇doc就真係即刻收皮了!乖,忘記咗佢吧!
你入完系統俾完錢就知,另外:

多睇doc保平安
一路以嚟,you’re not alone !
又咁講,返嚟文件包咗落dhl回郵費用上,申請人俾晒綫嘅

風險自決
咁特區passport都有重量
可能超重呢
人哋寫乜寄乜最好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞