『薪火post』BNO 續期資訊(79) 頭先錯版,先睇DOC再問問題

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
想請教下各位巴絲
我97前出世但老豆老母無申請過BNO亦都無幫我申請過BNO
如果我另一半有BNO我同佢結左婚我有無資格申請BNO?
唔該晒
現時法例規定所有BN(O)登記程序已經係97年12月31日完結,係呢日之後無人可以登記呢個身份。

留意下最近局勢嘅發展啦。

唔係佢上嚟報,都一直以為身份證大法中晒必定嘅有嘅,無例外....
明白 唔該巴打
https://hk.appledaily.com/breaking/20200529/E36E33K24TX43UKJ2GRNIOKB4A/

【港版國安法】續領BNO市民大增 DHL門外大排長龍 申請港人:未到最後一步都唔想離開住
由於之前無副署搏大霧玩爛咗,今年已發覺漸漸收緊,多咗人報上嚟彈咗,必須副署!連寫信解釋都唔接受!

問題係嗰邊發覺要補都一定補到!副署人係幫手認證申請人,PE何必自己揹飛認證呢?而且最重要到依家,都唔知PE個標準係乜,有人得有人唔得!總之doc就寫清楚副署可以搵邊個同最終可以點。交唔交風險自決啦。
其實邊個唔係咁諗吖
但係到時 爭先恐後走都難
多睇doc保平安
依2個月無10萬都有8萬新申請啩
服務名額已滿
Identity details received on 27 May 2020

其實唔代表通過咗副簽係咪?
係咪過期愈耐
要既時間愈耐
幫個長輩整,佢起碼過左期三十幾年
18 March in processing
岩岩見上面批左2x March 既巴打

希望ok啦

呢度之前有好多正面報告,努力之下搵到副署,而且係之前估唔到佢可以幫手嗰隻。成日一開始打定輸數點會落心機搵?跳出舒適區認真去搵吓啦。
唔得會通知你補
DHL送到...通常要等幾耐HMPO 個網會寫轉收到?
好緊張...DHL寫送到...但HMPO status 仍然未轉...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞