『薪火post』BNO 續期資訊(79) 頭先錯版,先睇DOC再問問題

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
搞掂咗,成個過程唔使一分鐘.......
搵個相熟嘅區議員幫手,
或者返學校搵相熟嘅老師
Bno 個網contact us 咪搵到個電話囉
你交唔齊料嘅責任全屬你責任,點可能要人哋白交做義工
咩呀,齊哂三個條件又見唔到本嘢話,除咗你係included child 外可以係你本身有一本獨立自己本但係你唔見咗喎,點會收得皮
無錯,成人護照須要簽名,你本護照要簽名先叫有法律效力,以前有人講過佢本嘢無簽到名被外國入境官留難。

本嘢有句嘢話持照人唔使簽名,一係就係未夠16歲,一係就傷殘
建議各位喺本post回覆唔駛用不推文
推薪火post俾多啲人睇到啦
呢排好多盲毛亂鳩咁開post問BNO renewal
睇見就煩
佢哋啲問題基本上份doc有哂答案

好多人根本係心態有問題,成日係度幻想英國佬點樣唔批自己嘅申請,問啲問題好似妄想迫害症咁,對眼睇完又唔信又要問多次,再唔係就信出面啲垃圾教學,睇埋啲古靈精怪嘅嘢之後走入黎問係唔係咁,咁信佢哋點解唔問下原作者啫
順手得滯,又用咗不推文
我本特衰仲有10幾日到期
我係咪應該等過咗期先續BNO ,慳返幾十頁嘅彩印
到時仲洗唔洗寄本過期既特衰過去?
過咗期都要寄正本/彩色copy
lm
無錯
英國無人手,返唔齊工,叫咗唔係緊要,唔好搞住!
想問下我有本過左期十幾年既BNO
仲洗唔洗副簽
睇返本野細個仲去過泰國添
睇doc關係副署一項多幾次!

諗吓自己點解要續bno?想搵著數?定覺得生完安全受到威脅?如果係後者,你會唔會用盡生命最後一口氣,去搵個人同你副署?假設你交晒文件pe睇完爭副署叫你補,補咗一定批,會唔會多一份勇氣,死返份副署交俾人?
課金之後會話你知
on9左船運左 要等一個月 先寄到 係咪唔會因為online apply左文件咁耐都未收到而取消架
出世紙係咪唔一定要寄?
係要證明同父母關係先要?
唔係好明你講乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞