『薪火post』BNO 續期資訊(79) 頭先錯版,先睇DOC再問問題

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
你獨一無二,無需與人比較。

系統自動分辨,佢個思考方式,暫無人認識。你會唔會同佢戀愛一場,了解佢心中所想,以解各巴絲多年迷津
有短訊通知,如果你有剔。另外佢先dx至dhl,到dhl先有tracking 。
想問如果我續到bno 又係專業人士係咪即刻可以做副署人?
睇個list 啦,19毅進仔都做到啦
有人乜都交,包括無謂文件,例如自身成長經歷,父母感情狀況,爭啲想拍埋片暢談一生經過。我寄兩個人唔使200克,佢哋dhl六舊幾,中間重咗喺邊,當時人至知。或者有啲人一頁護照印一張紙單面,咁都好係嘢㗎
唔好再拎自己個case同人比較啦好嗎

你本身嘅文件要求可能同人哋唔同,各做證職員嘅喜好又唔同,可以變成好多唔同嘅變數,你得嘅嘢唔代表其他人得,其他人唔得嘅嘢唔代表你唔得。

所以點解我哋教,一定係按照住官方指引教,因為可以將呢啲變數嘅影響壓到最細。

但同時都知你哋有啲文件提供可能有困難,所以亦會講下過往前人經驗,但係我哋一定會講照做可能會有風險,你自己衡量下可能有機會要求後補文件,因為有啲前人做過得嘅嘢本身就唔啱規矩。
其實唔少人身邊啲朋友真係可能有外國護照
我表弟做廚房雜工開頭都以為一定冇
點知佢問吓問吓原來佢做待應嘅未婚妻個朋友有外國護照肯幫佢簽
問多啲人
叫你爸爸你媽媽你兄弟姊妹全部問
記住BNO都可以副簽㗎
副簽個人係BNO係咪唔使影印本BNO?
係!即刻被人知,多啲幫人手!
Bno唔係英國護照嚟咩?
想問如果2份申請既DOC最好分開寄 定一齊寄都OK?
多睇doc保平安
即係唔使副簽一bno?
搵到唔該晒
即係唔使send副簽人bno影印本?
英國/愛爾蘭副署人唔使俾資料頁!睇doc啦!
定係你睇唔明佢副署指引啲英文?
非英國護照嘅問題,個故仔係咁嘅

其實一開始實施網上申請英國護照時,呢啲外國護照全部都係要求寄正本嘅。

但係嗰HMPO冧檔、職員罷工嗰排,護照申請積壓結果大量有雙重國籍嘅英國護照申請人交哂啲護照出去但係喺預期之內又收唔返護照結果出發唔到去旅行公幹而被人屌到仆街。

最後先變咗唔再收外國護照正本,變做收全本彩色影印兼保留要求後補正本嘅權利。

所以你話HMPO想睇正本定副本,就緊係想睇正本啦。
真係救命,辛苦各位最近又做影印機同罰抄
明白
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞