『薪火post』BNO 續期資訊(79) 頭先錯版,先睇DOC再問問題

1001 回覆
14 Like 3 Dislike

屋企人係上面圖果本野,好似係BDTC
我細個幾歲有出過國,呢排用身份證大法SEND去問
覆我有BNO....咁奇怪既
其實我想屋企人都有BNO,
但件事就算屋企人係BDTC,自己都可以係BNO
打開睇國藉寫咩
同埋你有無BNO的確同父母係咪BNO無必然關係
正常 當first adult passport
今晚先拎到老母果本睇
印象中係寫HONG KONG
如果唔知身份證大法,SEND EMAIL去問真係MISS左個續領機會
封面有Hong kong嘅話無論紅藍都一定係bdtc
呢塊擋箭牌空心架喎,Lord Goldsmith QC 同 Laurie Fransman QC 已經講明平權不違中英聯合聲明。英國政府已經唔可以再用平權係違反中英聯合聲明嘅個說法。
可能入境處喺你細個嗰時去旅行屋企人幫你申請護照時
同你屋企人講bno有效期長啲就幫你整左bno
屋企人已經有bdtc去旅行就帶特登再去搞bno?

屋企人係上面圖果本野,好似係BDTC
我細個幾歲有出過國,呢排用身份證大法SEND去問
覆我有BNO....咁奇怪既
其實我想屋企人都有BNO,
但件事就算屋企人係BDTC,自己都可以係BNO
打開睇國藉寫咩
同埋你有無BNO的確同父母係咪BNO無必然關係
今晚先拎到老母果本睇
印象中係寫HONG KONG
如果唔知身份證大法,SEND EMAIL去問真係MISS左個續領機會
可能入境處喺你細個嗰時去旅行屋企人幫你申請護照時
同你屋企人講bno有效期長啲就幫你整左bno
屋企人已經有bdtc去旅行就冇特登再去搞bno?
我問過老母應該係同時間搞
無就唔明點解佢係bdtc,我就bno
除非好似你咁講入境處職員只係幫我整左bno
我老母都係土生土長香港人
用FEDEX寄依家230蚊搞掂
係 已經證實咗
講真無油水點會俾班難民免費平權過去
我唔係放負,只係心知現今世界都係現實主義
for 準備寄FedEx既人

要速遞你嘅護照續領申請去英國嗎?

我哋係FedEx銷售團隊,只需按以下連結或掃描附有的 QR code,並輸入所需資料,我哋會馬上提供簡單的寄件教學,運費更可低至港幣$230*,讓你既輕鬆又放心!

https://tinyurl.com/y8zt7jmp

如閣下不欲再透過WhatsApp接收FedEx嘅推廣資訊,可電郵至 hkppe@fedex.com (需註明閣下的電話號碼)

* 受條款及細則約束
話完全關油水事我又唔信 英國淨係對香港人「特別唔同」
呢個 po 又開始熱鬧起黎
DHL 速遞幾錢到?
情意結同責任上咁解
可以,英國有咩事會搵你問相關人士問題
其實依家申請要等幾耐
根據連登成功人士,收到文件至少10個禮拜
而家話bno 待遇有變唔知會唔會仲耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞