《香港傭兵》(47)

1001 回覆
13 Like 0 Dislike
廢腸:我…我見有老鼠走咗入你間房…所以先…
羅羅:嗯嗯~唔該飛揚哥哥~~
講冇咩用
睇行動最實際
甘心被呃
口講話信 心知肚明
買包包俾我 實明我有幾愛你
羅羅好開心添
濕晒添
羅羅:隻老鼠捐左入去我件衫度!我好驚呀!唔敢掂佢,你可唔可以幫我捉番佢出黎
羅羅:上少少~左少少~去咗右邊右邊~捐咗落去喔~
飛揚話肯捉之後:

羅羅:飛揚哥哥咪嗰隻老鼠囉
偽命題嚟
羅羅又冇高山低谷托住隻老鼠
皮膚又白滑 隻老鼠一爬上身都跌返落嚟啦
羅羅:好痕喔~
羅羅瞓咗喺床上嘅話呢
所以受地心吸力影響,隻老鼠越爬越落

羅羅:嗚呀! 隻老鼠跌到落去底底喇,快d捉番佢出黎呀
咁廢腸就要趴喺床上先伸到隻手入去
綽姿咁啱行過房門
羅羅:伸入去啦~伸隻手入去啦~
你兩個做乜?閂埋門先嘛
扮冷靜 完全唔在意嘅樣
其實自己想加入混戰
「我有邊方面比唔上朱海羅。」
咁要試過先知
日倫攞住部iPad:羅羅條腰20寸 綽姿你係21寸

嗰晚 綽姿話肚痛冇出嚟食飯
啲資料唔準 要攬過先知

上回講到林雪唔鍾意欠人嘢,所以就幫飛揚佢哋出聲!
打咗個和,車錢要照俾㗎喇~
日倫俾咗二千蚊,開車離開深井!
成車都係SPIRIT嘅行者...個個都睇住部電話...
飛揚一於好少理~反正啲情報都唔會俾自己多~
飛揚係第一手資料吖~
入到嚟屯門,日倫喺馬會嗌有落。
一直都唔聽日倫講,佢嘅落腳點會係邊...
一行人跟住日倫行...向住Vcity方向行...
日倫喺特殊區嘅落腳點...就喺...瓏門?
繼續向住千瘡百孔...滿目瘡痍嘅Vcity行過去...行入既熟悉...又陌生嘅瓏門大堂...
竟...竟然...
跟住日倫入𨋢...日倫撳咗飛揚平時都會撳開嘅樓層...
又會...唔會...
當部𨋢上到要去嘅樓層...日倫帶住飛揚佢哋出𨋢...向住飛揚平時都會行開嘅方向...行過去...
唔會...唔會真係...咁啱...
當日倫企喺飛揚既熟悉...又陌生嘅位置...撳大門嘅密碼...用指紋辨識開鎖...
『唔...唔會...』
日倫、綽姿同羅羅都望住飛揚...
『唔會...咁啱...咁啱...呢度係我...係我...係我屋企...』
跟住嘅劇情發展又會係點呢?

準備出文

日倫、綽姿同羅羅同一時間望住我...

點會...點會咁...

我推開門...一步...一步...行入...我嘅...屋企...

點會...點會...

一步...一步...行入已經...唔同晒嘅屋企...

所有裝修...所有擺設...所有傢俱...都唔同...已經唔同...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞