《香港傭兵》(47)

1001 回覆
13 Like 0 Dislike
羅羅點點頭:「當我見到你俾CNA000試作型一刀刺入胸口將你舉起...再一嘢掉落地...碌咗兩個圈趴喺地上...冇幾耐就連畫面都冇埋!我就第一時間趕過嚟!」

『畫面...』冇埋?

日倫點點頭:「嗯...其實喺你用SB1炸CNA000試作型嘅時候,跟住你哋過去嗰三部Drone都同時被炸毀...好彩我早喺你哋入咗個大貨倉之時,立即飛多三部去你哋嗰邊...不過唔知點解...突然失去能源...」

『失去能源?』即係...冇電?

日倫又點點頭:「嗯...我都唔知點解...明明係滿晒能源咁飛過去...但由羅羅拎返嚟之後再三檢查...裡面嘅能源真係冇晒...係連少少都冇...真係好奇怪...」
羅羅立即谷起塊面豬登:「你仲好講!要我一個帶住飛揚哥哥同梁綽姿返嚟...仲要我拎埋三隻爛Drone!我邊有咁多隻手吖?!」

日倫尷尷尬尬咁:「咁...咁我唔係行動型吖嘛...唔方便入戰區㗎嘛...再加上我要留喺車上做分析同指示㗎嘛...」

羅羅再谷到塊面豬登脹啲:「指鬼咩?乜都睇唔到...都係靠我口述咋嘛...」

日倫又尷尷尬尬點點頭:「咁咪多得你口述囉...」

羅羅谷住塊面豬登,冇日倫咁好氣...

『究竟...究竟係咩人做呢?』我望住CNA000試作型嘅殘骸...
日倫打量住我同綽姿:「唔係你哋做嘅?」

我同綽姿對望...

『我...我記得...我記得喺我俾CNA000試作型一刀刺入胸口...舉起...一嘢掉落地...碌咗兩個圈趴喺地之後...之後就...冇印象...』應該係...應該係喺嗰陣...進入深層睡眠...

綽姿就擰擰頭...

「嗯...」日倫點點頭,「我都認為唔係你哋...」

『嗯?』係唔係又有咩線索未講?
日倫望住CNA000試作型嘅殘骸:「雖然立體影像影唔到...之但係...」

羅羅冇等到日倫講埋落去,就接住講:「斷口有少量嘅...綠色粒子...」

『係...』綠色粒子?!

「冇錯...」日倫點點頭,「係逆行者嘅...綠色粒子...」

係逆行者嘅...綠色粒子...遺留喺...殘骸嘅斷口...
『你哋係想話...會係逆行者做嘅?』假如CNA000試作型嘅殘骸斷口有綠色粒子係關鍵...

咁即係...日倫同羅羅都推斷...係逆行者所為...

日倫同羅羅對望一眼...然後日倫點點頭:「唔排除有呢個可能...」

『照我睇...就未必...』我...我諗...唔止逆行者...

「嗯?」日倫同羅羅都打量住我...好似等緊我提出佢哋心中嘅假設...

『會唔會...會唔會係...片翼?』又令我諗起...呢個大人物...

今晚出完

三句預告

[Day 23-殺戮特區] PART 07

「片...翼?」日倫打量住我...

『嗯...綠色嘅粒子...除咗逆行者之外...片翼都有...』又係片翼...又關片翼事...
已經將[Day 23-殺戮特區] PART 06 Upload上Facebook同紙言
又諗起雪莉嗰句 就算走進黑暗嘅隧道 總會走到光明嘅出口
妹妹仔早
單吊早
各位早晨
只要繼續堅持 一定有閪屌
金令早
打咗成日文 打到眼水都標埋
繼續打啦
睇怕都係拖劇情,質量互補
溫書等文
收工等文
打到個腦都熱喇
溫咗咁耐 係時候休息
又有糧出
是日故事:
綽姿醒返,我地又再開始不斷重覆recap講番CNA000試作型d野...完
溫書,係為左行更遠ge路...
休息,係為左行更遠ge路...

結論,唔使溫書喇,休息啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞