《香港傭兵》(47)

1001 回覆
13 Like 0 Dislike
今日真係REMAKE!!真香港人返哂黎歸隊喇!!

仲完美咁示範如何破布袋陣(對家收唔到網)
有女手足危殆!
https://lih.kg/fwrgOS

吉人天相
今日仲有好多人比狗咬,點睇都唔係贏
仲係損兵折將
唔好有事吖

妹妹仔早
影影早
單吊早
金令早
各位早晨
唉 樹葉都落晒嚟喇
最後校對中

上回講到綽姿俾羅羅畫到花面貓咁~
都係去梳洗先啦~
喺梳洗期間,大家都睇手機。
飛揚都睇返委託板,發現真係冇晒老解嘅委託。
睇嚟應該唔少行者都估到,SPIRIT同老解已經反咗面。
到綽姿梳洗完,大家就開始討論返尋晚嘅委託。
喺尋晚嘅行動當中,日倫都有Check住飛揚同綽姿嘅狀況。
目的都係想即時作出應對姐~
而日倫發現,飛揚嘅精神能量水平極高!仲高過綽姿!
點解飛揚勁撚咗咁多㗎呢?
日倫點點頭:「就係因為尋晚留意到你哋都長期Keep住高水平狀態,所以基本上你哋都可以隨心所欲...我都唔使有咩意見...」
咁都好合邏輯...
尋晚都唔係好覺日倫有啲咩指示...聲都唔多出...
原來係因為...飛揚同綽姿都足以應付...日倫只需觀察情況...
「你真係同之前好唔同...」日倫打量住飛揚,「比起啱啱遇到你...強勁咗好多...不過你唔想在意呢點,我哋都係集中討論返尋晚...同CNA000試作型交戰。」
『嗯...』其實...飛揚又冇話想唔想...
只係...飛揚都唔知點解...
飛揚都唔知點解...好似好自然...
好自然咁...好似與生俱來咁...好似...好似...一直都係咁...
飛揚都解釋唔到...如果真係要討論...要問飛揚...佢都答唔到...討論唔到...解釋唔到...
跟住嘅劇情發展又會係點呢?

準備出文

「關於CNA000試作型...」日倫撳撳部電話...

喺我哋面前就投射出CNA000試作型嘅模型...

日倫指指CNA000試作型:「佢嘅外殼雖然係以白同銀色為主...之但係應該就係用上我哋SPIRIT嘅黑物質製成。」

我哋三個都望住部CNA000試作型...白白...銀銀...

日倫再撳撳部電話:「雖然我都唔知佢哋係點做到...點去製造...之但係...CNA000試作型係用上我哋嘅精神能量做能源。」

CNA000試作型中間個拳頭咁大嘅圓形物體隨即發出紅色光...沿住十幾條白線...向四肢及頭部流動…閃爍閃爍…似流水…似心跳...
日倫指住CNA000試作型中間個拳頭咁大...閃住紅光嘅圓形物體:「好大量...濃度好高嘅精神能量...由呢度發出...散去身體各部位。」

的確...就如尋晚一見到...所推測嘅一樣...

日倫撳兩撳部電話:「佢嘅武器係附有精神能量...又或者係發射出高密度精神能量...產生破壞力。」

CNA000試作型隨即拔出有薄薄一層紅色粒子喺刀刃上嘅日本刀...同時...電磁砲由背後伸向腰間...裂甲...

日倫再撳一撳部電話,指住CNA000試作型:「而最後佢仲可以進入第二個型態...」

同時...CNA000試作型身上嘅裝甲好似“裂甲”一樣...大量嘅精神能量就由CNA000試作型裝甲底下層紅光甲片噴出...
日倫繼續講:「有關CNA000試作型就暫時講到呢一度...跟住要講係...尋晚...解放軍係預咗我哋會破壞佢哋嘅工廠...仲預咗搵我哋去測試CNA000試作型。」

『嗯...』的確係咁...『但點解佢哋會知道?』

綽姿冇出聲...

日倫就繼續講:「首先可以排除咗個委託係解放軍佢哋自己委託我哋,破壞係表面,實際係想測試CNA000試作型呢點...因為尋晚屠總司令都已經講過...加上而家出面成個局勢都係我哋SPIRIT同解放軍反咗面。」

『嗯...』的確...尋晚屠總司令...

立體投射...全息影像...
「再加上...」日倫點點頭,再撳撳部電話...

然後...喺我哋面前...投射咗一件...立體殘骸...

睇清楚啲...被打橫斬開一截截嘅...係...CNA000試作型...

日倫指住被打橫斬開一截截嘅CNA000試作型殘骸:「呢個立體影像,係由羅羅趕過去搵你哋,我叫佢影返嚟。」

原來...毀滅咗...

CNA000試作型...真係被毀滅咗...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞