連登巴膠怒屌港共擴疫製亂保党铁暨914應該渡船街右轉佐敦道專區

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
白石角:大埔漢奸
再嘈就入一入廣源
278x個客量遠遠比唔上呢三條線
下繁無乜見到城隧會溜後 晚繁後城隧上車仲可以有位坐
https://www.districtcouncils.gov.hk/st/doc/2020_2023/tc/committee_meetings_doc/TTC/18685/st_ttc_2020_017_tc.pdf
沙田區議會
交通及運輸 委員會
沙田區公共房屋及私人機構參建居屋計劃屋苑人口
(截 至 二 零 二 零 年 四 月一日 )
單位數目 認可居住人數 可出租空置單位
水泉澳邨 11,123 28,810 3 3

交通及運輸委員會
主席 大水坑
副主席 王屋

馬鞍山冇運行了
開始唔係好鍾意個pageunlike算
一向都知戇鳩
之前講過不如803K拉去科學園救線
286C係純粹係86C度抽車定係有喺其他線抽?
3月黨鐵多咗人嘅原因係因為香港人冇風骨,絕對唔係厹止蝕製亂搞到咁
總之班濱景河東撚嘅邏輯就係

1.286C嘅車源自於86C
2.86C經沙田 呢個資源沙田有份嘅,286c出自86c,我自然要有份
3.馬鞍山都係沙田區 就算馬鞍山嘅車沙田都有份
馬鞍山覺得唔公平就自己問老九混吉爭取 飛站改路就係攤薄我資源

86 86A廢物唔肯利用再造 見住86c286c提速係都要拉返落嚟

至於個關注組就係
86 86A係要改造㗎 86x係要翻生架
不過86c286c我一樣要晒囉
運輸署今日(五月二十六日)表示,因應中三至中五學生明日(五月二十七日)復課,各主要公共交通服務營辦商會提供充足的服務,以應付乘客需求。

除了部分路線(例如服務旅客、前往陸路口岸和機場、以及個別晚間乘客量偏低的路線)仍暫停服務或調整班次外,各專營巴士公司明日起恢復巴士路線班次至疫情前的水平,以照顧乘客的出行需要。
根本好睇九巴有幾肯搞好條240X,之不過九巴要是企硬喺86度抽車嘅話,最後咪又係馬鞍山食麗豪隻死貓。
支持方案2最好擺埋中港碼頭
但我估應該會好似36B咁荔枝角道、上海街原路落到佐敦
沙田交通關注組 Shatin Transport
2 hrs ·
今日沙田區議會交運會,黎梓恩議員建議286C喺富豪花園設站,隨即引起軒然大波。
沙田交通關注組認為富豪花園自286C全日之後,86C班次被削減至30分鐘一班。王屋爭取自己嘅權益絕對係天經地義,但係修改286C唔係最好嘅方法。
有言黎梓恩此舉係罪人。原來被剝削之後爭取自己嘅應有嘅利益都係罪人?咁香港人係咪有罪?
86C自開辦以來就係沙田同馬鞍山共用嘅資源,而286C就係抽86C嘅車,變相令富豪嘅資源被削。所以並唔存在富豪搶馬鞍山資源之説,因為呢啲車本身就係共用。
普遍嘅反對意見都認為286C加站就會慢過86C。留意240X同286C上青沙嘅時間只係相差一兩分鐘。咁係咪即係馬鞍山居民為咗要快一兩分鐘就可以犧牲富豪居民嘅利益?
資源分配一向係沙田區嘅難題,好多線都係沙田同馬鞍山共用。馬鞍山人要知道,只要馬鞍山嘅巴士線係經沙田,我哋係絕對有權為自己發聲。
最後,就286C改道,我哋並唔反對286C加停富豪麗豪,但係更好嘅辦法係重組86系列。多得運輸署淨係識小修小補,86系列多年嘅弊病一直未被解決。
長遠而言應該大幅修改86系,詳細建議:
https://www.facebook.com/105681441088414/posts/143088354014389/?d=n
不服來辯。
普遍嘅反對意見都認為286C加站就會慢過86C。留意240X同286C上青沙嘅時間只係相差一兩分鐘。咁係咪即係馬鞍山居民為咗要快一兩分鐘就可以犧牲富豪居民嘅利益?

你去整慢人地條線 然後屌番人轉頭自私
真係世界級
成個新界東都好撚煩
白石角搭濱景石門好過
86唔好撚落大圍啦屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞