連登巴膠怒屌港共擴疫製亂保党铁暨914應該渡船街右轉佐敦道專區

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
行漆咸道都可以搞定點既
但唔係定到今日15分聽日20分後日35分囉
反而234X平日晏晝都可以坐滿入荃灣
有天降資源呢樣野咁好多野都唔洗討論
天降資源既話梨木樹象山石圍角石梨安蔭一邨兩線出大角咀同尖沙咀算啦
洗鬼諗點補位
連陳元喜都由新田圍搬去美林(2021年起)
咁新田圍仲有咩價值
連小學都無撚埋
校舍不如攞黎起多棟公/居屋
果度其實係停車場上蓋
你要拆咗佢再起過就倒不如改建校舍做中轉屋
其實下繁中上環畀晒9字頭做,
啲東隧特車縮返去金鐘,甚至灣仔起載,
然後北角上東廊,算係比較有效率嘅做法。

當然680X個情況尷尬啲,因為本身680就係咁行,
但681P應該有討論空間。
英皇道唔停站就可以當替代路線,
灣仔、銅鑼灣車程會仲快咗;

就算停站,車程同塞東廊比都唔會差太遠,
仲要自從有980X、981P後,
灣仔上車都係任揀位坐,
又想keep住條線,又想直上公路,又要有位坐,
有冇咁著數?

老老實實,樓上係咁笑笑笑嗰位,
不如自己收工行一次東廊+東隧先,
每晚北角開始拉手掣係最低消費,
今晚好似直頭塞到落天后,
所以改行英皇道唔係完全不可取,
唔使講兩句就起晒鋼咁。
而家水泉澳小學校舍都係
佢話應該行紅隧喎
咁齋計車程,
我都懷疑紅隧會快過東隧+大老山
呢兩條路真係越嚟越恐怖
所以有時其實北角站會快啲 去到最前cut最右
隧道口cut番左
紅隧快係快在有巴士線打尖which is東隧無
但去到獅隧 一樣由界限街個落橋位排到映月台
呢度幾時開始變做9talk
嘈咩姐,搞返個一決雌雄比較返下繁興發街/北角上橋邊個快啲出到藍田咪得
用返數字來說話
由上幾個題開始係
十幾個topic彈哂魚蛋論出嚟,見到更加唔想回
唔知幾時開始呢度同9talk越嚟越似
真係攞住個google map就當自己好了解現實情況

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞