[英超重開有望?] 曼聯轉會窗永久支持光復香港終極 FF 吹水區 [843]

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
我咪解釋左曼聯依家唔係固家打一個位
你講到打翼要有速度.咁我想問下皮里斯
.拿斯利.希比呢堆呢邊邊忽叫速度快
皮里斯同樣係小技術cup大位
真係得普巴呢啲黑色大肉腸身型先carry到呢啲衫
換位還換位 但佢未換位之前/再換返自己個位既時候個球員唔識踢隱哂形咁係咪一個好現象? 咁點解唔買個唔使換位都會有作用既球員
Sancho都可以打左中右
我始終認為買Grealish是講明同妹續唔到約先會買
鏝其實應該要入Grealish接Silva
我曼反而唔太需要Grealish
論能力同般妹差一班
係Villa又無法評估他無球能力
擺後備又太奢侈
點解係適應唔到, 而唔係未適應到?

迪馬一開始到半季受傷之前嗰11場係3g6a

bruno而家5場2g3a, 計比例都係差唔多, 咁bruno係咪又適應唔到
點樣支那法
我係問返你點解你認為柏豪呢種類型打唔到右翼
你話因為佢小技術cup波先適合中間
我咪以例子黎解釋比你聽皮里斯.拿斯利同埋希比
都係以小技術cup波為例子.佢地一樣係踢翼
當中馬賽既拿斯利更加係由攻中轉到打自由人
打左右兩邊.佢地一樣速度唔快.邊個有睇過拿斯利
可以用速度過到人?
拉妓來講 完全兩種戰術
人地玩地面進攻小組你買隻快翼做乜
曼玩防反 反搶 無快翼點踢
碧咸快咩....
"I blame Ed Woodward, my CEO at Manchester United, much more than Mourinho," Van Gaal revealed.

"In my view, Woodward is the evil genius."

Evil genius
你要快翼都要中間踢得簡單先得
你有個普巴起度長期hold住個波
你點打到好似利物浦咁利用2邊快翼不停去撞人地條防線
反而要搵一個技術能力強既引開空間
以前既阿仙奴就係比到空間你去咁做
包括龍格寶.皮里斯都係由創造力
根本唔需要話要真係快翼
咁又唔係一線尾
他基本就是維拉嘅進攻
救命
當年碧咸既時代都未踢防反同而家戰術完全兩回事
而且碧咸個種叫右中場唔係右翼 雖然唔敢講碧咸來到呢個年代既曼聯會唔會仲有長期正選 但佢斬波長傳對反擊一定有作用 至少一定好過而家個15號
咁就唔係快翼..
真係快翼果類好似簡察斯基.華倫西亞果類
但同時要中間踢得非常簡單.將所有攻勢放晒去左右兩邊
老實講.簡察斯基同華倫西亞係一d創造力都無.真係得個快
問題在於你中場有個普巴..佢唔能夠唔囉波去做
普巴Hold住個波好多時係因為無人交 而且而家有左般奴再買埋辛祖 佢地同普巴有咩化學作用真係未知 普巴長波係真係要有快翼先有作用 你睇法國隊佢同包皮點合作
放後備太奢侈唔太同意
一支豪門本身就會有好多正選料打後備
望太疤拜賤種同市
如果我地仲想變返支有名有實嘅豪門嘅話 有錢點解唔買
未紅先嬌又唔覺 紀律問題係有嘅 但比起年少時 成熟左好多架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞