重口味 X 驚悚 X 困局逃生《你聽說過嗎?莫斯科秘密地鐵》2

1001 回覆
135 Like 4 Dislike
希望有生之年見證到三萬隻畜生嘅下場!
三萬thanks只係嘍囉, 係我地打大boss前既少少路障
哦!記得喇哈哈
好奇怪套戲竟然無俾人告,香港電影/書出呢啲好危險
無呀無呀,無咁嘅事

有咩野內容連呢度都無得睇
我好想知好想睇呀, 搞到依家吊住條癮好SAD

有無方法可以睇到或者靜靜雞比我知
淨係ff下都覺得菊花痛痛地
本身鍾意血腥驚悚嘢,想練下文筆,睇下自己可以寫到幾逼真。
點知一個二個真係當我殺過人咁

我們馬上舉起武器要衝出睡房,電視裡 Jean的大叫聲止住了我們步伐。

「呀!呀!」幾名職員拉起 Jean,畫面是他臉部表情大特寫,讓我感到驚訝的,是我差點認不出他。

他的頭髮是黑色,且下巴有一圈短而濃密的黑色鬚根,不知從何時起冒出白花毛髮,本來自信滿滿的氣勢被擊潰成喪家狗的模樣,臉頰和雙眼憔悴凹陷。

尤其眼神最令人啞然,那種茫然和絕望,跟車長放棄求生那刻很相似,地鐵公司⋯⋯徹底摧毀了他的身心。

他很快就被帶走,攝影師沒有追過去,只聽見 Jean一邊被拖行,一邊無助地喃喃自語:「點解係我⋯⋯點解⋯⋯」

顯然受罰的人是 Jean,我們三人面面相覷,暫時先坐下來。Angus開口道:「睇嚟地鐵公司好趕時間,今次都係捉最順手嗰個。」

彥曦仍舊低頭不語,Angus撞撞她肩膀,探頭問:「做乜唔出聲?係咪諗緊出返去之後同我去邊度拍拖?」

我已經習以為常他的輕浮之舉,彥曦也懶得罵他,說:「我咁講並唔係想幸災樂禍,只係諗,如果 Jean喺地下室嗰陣肯跟我哋一齊走,依家未必要死⋯⋯」她抬眼,「但又再諗,如果唔係佢,可能俾人捉走嘅會係我哋三個其中一個。」

「因因果果,好多事唔係人為可以控制到。」我安慰道:「『變數』呢樣嘢,我哋普通人已經應付唔到、想像唔嚟,彥曦,唔好諗太多。」

對住她,我總是滿口佛理,可是她只需問一句「天理循環」,我就再也解釋不了。
live
呢集有啲短
Live
不敢想像 屎忽縮一縮
live啦
根本自傳黎!!
Live
唔好介意我洗版
live
俾人毒龍鑽完仲要黎個真電鑽
Live
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞