2017 入境事務主任 集中討論 (2)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
有冇人考pt已經剪咗個紀律部隊頭?

好多已剪 因為好多係現職紀律部隊 例如IA考IO, 輔警考IO, 關員考IO...
筆試中英文作文仲係咪考實用文?敬啟者嗰啲?定係轉咗寫時事?

好多已剪 因為好多係現職紀律部隊 例如IA考IO, 輔警考IO, 關員考IO...

現職好多頭髮都唔短
係入學堂先要剷頭

現職好多頭髮都唔短
係入學堂先要剷頭

有兩個女仔是train緊嘅輔警 所以係剷左
印象深刻
呢排考既巴打同組大概幾多人唔pass體能?
筆試中英文作文仲係咪考實用文?敬啟者嗰啲?定係轉咗寫時事?

我都想知
請問如果啡髮 係咪要染返黑先去in體能
定面試開頭階段唔太重要
定面試開頭階段唔太重要

唔洗
第二round written 會係幾時
第二round written 會係幾時

官網有寫
定面試開頭階段唔太重要

而家入班都可以金毛
定面試開頭階段唔太重要

唔洗

唔洗 你fib到先染番就得
呢排考既巴打同組大概幾多人唔pass體能?

昨天考,大慨1/4 男,1/3 女 過唔到
其實洗乜理人地
你自己有練過都會知自己過唔過到嫁啦
聽日筆試有冇話要著suit架?

有呀 要呀

有呀 要呀

梗係要啦 上次考完體能都換suit啦 何況今次?

唔駛

有呀 要呀

梗係要啦 上次考完體能都換suit啦 何況今次?

要著suit,仲要剷定頭

著左冇死
其實你地用咩學歷去考架
Io有無人知實際做乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞