2017 入境事務主任 集中討論 (2)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
收到writing嘅巴打,應該點樣做先過到GI ?

唔駛著老西
GI唔好搶野講
Impromptu 講足

我果組大部分人impromptu都無講到響鐘

其實
如果impromptu 仲要擔心夠唔夠野講3分半
而唔係擔心個內容既話
係咪已經冇咩機?

係講2分半
無嘢講都講related嘅嘢啦
講唔夠2分半會扣分

入到嘅巴打都係著體育衫GI?
有無人換裇衫西褲都得

唔駛著老西
GI唔好搶野講
Impromptu 講足

我果組大部分人impromptu都無講到響鐘

其實
如果impromptu 仲要擔心夠唔夠野講3分半
而唔係擔心個內容既話
係咪已經冇咩機?

係講2分半
無嘢講都講related嘅嘢啦
講唔夠2分半會扣分

入到嘅巴打都係著體育衫GI?
有無人換裇衫西褲都得

其實第一關衣著無咩關係
我自己個人覺得著運動服就舒服點

因為跑完800其實已經好撚熱

有換,我果組impromptu talk全部人都係聽到30秒叮一下再講多十零秒就停,無去到響鐘
其實written test可以點練,坊間d公務員投考天書有無用?

同問
其實最後確定有冇offer係綜合咁多round嘅表現 定係一round一round pass咁計

計分

姐係一關一關累積落去?

考過幾多次?

其實最後確定有冇offer係綜合咁多round嘅表現 定係一round一round pass咁計

計分

姐係一關一關累積落去?

考過幾多次?

同問

考過幾多次?

同問

真係唔洗換老西囉。
第一日考, 做完pt, 換條長運動褲同衫,廢事咁臭。即席演講,講到停
利申: 第一日考, 已過gi
8掛想知考到做io既,係咪唔會有毒男性格既人全部個樣都陽光夠man一身肌肉,有威嚴,身材175以上?

上次passing out見到一半半
8掛想知考到做io既,係咪唔會有毒男性格既人全部個樣都陽光夠man一身肌肉,有威嚴,身材175以上?

你係fib做30分鐘陽光外向男咪得lo
有無人係10/4考FT&GI架?
有無人係10/4考FT&GI架?

我係10/4 收到email
你考幾點?

Btw有無人知1組大約揀幾多人?好似個個人都pass
其實係咪得天水圍同葵涌兩個考場

點會呀 以我所知 除左呢兩個 暫時聽到嘅至少再多兩個

統計下囉~
葵涌,天水圍,大埔,元朗...

兩個考場點夠玩,起碼仲有三四千人written

統計下囉~
葵涌,天水圍,大埔,元朗...

元朗考
真係唔洗換老西囉。
第一日考, 做完pt, 換條長運動褲同衫,廢事咁臭。即席演講,講到停
利申: 第一日考, 已過gi

同意

我都係冇換西裝,GI同impromptu 講野正正常常就過到啦

反而同組有位師兄帶埋西裝衣架,full gear入場,抽中peach但唔識解,唔知師兄過唔過到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞