2017 入境事務主任 集中討論 (2)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
有無人知幾時出下round email啊?阿sir係咪話五月前出?

yes

我5月12先group in, 唔通有多輪written test

明顯係分批考,但唔知分幾批!

係咪仲未有人收writtentest通知
今日班體能考官好臭串又唔耐煩

特別係果果瘦瘦地 有少少寒背的瘦仔

日日都係架啦佢地

佢地係IO定IA?

IO 坐interview room
應該IA仔

好似有sio io係入面

無錯 仲有一個大粒野
唔記得咩title

in IO 就chief IO + 2 IO
in IA 好似係SIO+2 IO
如果fitness 個日no show 會唔會影響日後投考成功率?我個日好忙,忙緊學校既野,我覺得改唔到期

趕到就去啦,我考果日之後都要番學present,唯有趕少少,唔想等多年
屌六月頭去grad trip 好驚撞written test
想請問無考過cre就去考io,其實會唔會成功?
因為朋友報左io 但佢無考過cre

叫佢咪哂時間考
一定無機會

如果用hd學歷 點考cre
屌六月頭去grad trip 好驚撞written test

撞硬
如果fitness 個日no show 會唔會影響日後投考成功率?我個日好忙,忙緊學校既野,我覺得改唔到期

我都想知
怕之後再去考會影響
體能黎講 通常你地做到幾多分

合格就夠啦
做多冇獎

合格就夠啦
做多冇獎

幾多合格?

合格就夠啦
做多冇獎

幾多合格?

問題要有d 質素la
website 有寫既資料唔應該再問
你點考幫辦?
今日班體能考官好臭串又唔耐煩

特別係果果瘦瘦地 有少少寒背的瘦仔

日日都係架啦佢地

不過做好自己,點會串鳩你啊。
你係黎考試,唔通好似sales咁serve你?
更何況考既係紀律部隊!

佢無串鳩我
我睇到佢態度唔太好姐
想表達下

紀律部隊大哂?

知你講邊個 開頭都覺佢好串 入到更衣室佢換緊衫收工 個人有講有笑又好似無咩咁
有無人收到written test email?
考體能個次序係咪
Sit up > 蹲撐立 > 來回跑 > 跳遠 > 800m
考體能個次序係咪
Sit up > 蹲撐立 > 來回跑 > 跳遠 > 800m

yes
其實體能邊項多人肥?
其實體能邊項多人肥?

聽說蹲撐立
有無人收到written test email?

未收到
想問下點樣搭車去最穩陣?
我諗住搭鐵去屯門轉K51
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞