2017 入境事務主任 集中討論 (2)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
有冇多啲impromptu talk 既topics

好難講 乜柒topics都有 啲字簡單到小學level都有

比個你
impromptu
有冇今日考IO pt gi
啲人好似唔太勁

我都係今日考
唔勁個批

我都唔勁 但我本身諗住比人屈機既因爲
但好彩都講到2句野

我個組啲係好勁下wo,你地咩時間?
有冇4月5號, 14:55考體能, Group interview topic 係"how to maintain a healthy lifestyle"既 bro/sis 喺度?

impromptu talk 生字有 conflict, Japan, monkey, colleague

想知大家收唔收到written test email

同你同組 四月三十收左
Group discussion 討論topic時講左一次野
到真正討論時又係講左一次野
impromptu talk講到柒下柒下,講唔夠2分半
都收到written
啲人好似唔太勁

我都係今日考
唔勁個批

但好彩都講到2句野

晏就
啲人好似唔太勁

我都係今日考
唔勁個批

但好彩都講到2句野

晏就

我又係wo,我board c , you?
入境係咪冇身高要求 官網已經唔見有
有冇多啲impromptu talk 既topics

Group discussion 討論topic時講左一次野
都收到written

考官到底想要啲咩人
impromptu題目:
pot, who, shenzhen
都收到written

考官到底想要啲咩人

屌 咁撚廢都收
啲人好似唔太勁

我都係今日考
唔勁個批

但好彩都講到2句野

好勁嘅意思係點 係講英文好流利,有外國口音定係講野有哂數據做例子 可唔可以分享更多
都收到written

巴打你記唔記得自己講左幾多次野先
都收到written

考官到底想要啲咩人

屌 咁撚廢都收

我覺得入境招募組既諗法係
還掂都book多左咁多考場 有成幾千個位
咁緊係唔好浪費
有黎first in有pass到體能既話就俾你過到關考written

又或者係佢地本身預左會有幾千人入下一輪
但係報名人數不足 有D人又過唔到體能 又或者直頭無出現
所以就放曬D人去考第2輪筆試 到時再控制人數入fib
都收到written

考官到底想要啲咩人

屌 咁撚廢都收

我覺得入境招募組既諗法係
還掂都book多左咁多考場 有成幾千個位
咁緊係唔好浪費
有黎first in有pass到體能既話就俾你過到關考written

又或者係佢地本身預左會有幾千人入下一輪
但係報名人數不足 有D人又過唔到體能 又或者直頭無出現
所以就放曬D人去考第2輪筆試 到時再控制人數入fib

係就好
啲人好似唔太勁

我都係今日考
唔勁個批

但好彩都講到2句野

好勁嘅意思係點 係講英文好流利,有外國口音定係講野有哂數據做例子 可唔可以分享更多

英文流利,少講廢話
都收到written

巴打我同你一樣
group 2個session各講1次野, 而且發言質素我覺得自己麻麻
impromptu talk都講到一舊舊, 一叮我就停
我都收到written

咁有咩人會比人foul
都收到written

巴打我同你一樣
group 2個session各講1次野, 而且發言質素我覺得自己麻麻
impromptu talk都講到一舊舊, 一叮我就停
我都收到written

咁易過gi
聽講上年有成800個入左fib

請幾多

請幾多

less than 200
其實除咗説話技考內容,考生嘅外型,自信,行出嚟個款都好重要,即係所謂嘅command presence,有啲人天生就注定食呢行飯
都收到written

考官到底想要啲咩人

屌 咁撚廢都收

吹呀?廢得過我考海關督察去到fib?
講一次野唔代表廢,一向重質不重量
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞