2017 MT/GT 集中討論區 (6)希望在明天

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
有無巴絲知DHL人工幾多 聽人講16K都無

14K
痴線今年真係難搵工到
往年呢個時候已經放晒offer開晒香檳
今年位又少又慢

所以如果搵唔到工我就去working holiday

去完番黎更加難搵工
痴線今年真係難搵工到
往年呢個時候已經放晒offer開晒香檳
今年位又少又慢

所以如果搵唔到工我就去working holiday

去完番黎更加難搵工

已經疊埋心水搵份office工
想問nwd有消息未?見佢ig個story好似今日有下round咁 是咪收左皮?

利申: 3月尾ac

不過佢係artisan blast 唔係mainstream selection 我個組同身邊d fd都未有

NWD真係慢到

我唔係好明呀
Artisans Blast係一路Skip晒中途個DStage定咩?

係 Artisans Blast有10個一黎就Artisanal Dining Experience
想問nwd有消息未?見佢ig個story好似今日有下round咁 是咪收左皮?

不過佢係artisan blast 唔係mainstream selection 我個組同身邊d fd都未有

NWD真係慢到

我唔係好明呀
Artisans Blast係一路Skip晒中途個DStage定咩?

係 Artisans Blast有10個一黎就Artisanal Dining Experience

唔該巴打 Dining Experience姐係佢地嘅Final In?

NWD真係慢到

我唔係好明呀

唔該巴打 Dining Experience姐係佢地嘅Final In?

再下一round先係
可睇下佢地網頁
https://www.nwd.com.hk/people/group-management-trainee-programme/recruitment-process
岩岩in完cmhk
9個5個讀緊master既大陸人
一個讀緊master 既大陸人
得我同另外兩個係本地學生加大學生

屌我個到都係
商科狗乜撚tech野都唔識夠膽死係tech公司interview笑鳩engine仔

NWD真係慢到

我唔係好明呀

再下一round先係
可睇下佢地網頁
https://www.nwd.com.hk/people/group-management-trainee-programme/recruitment-process

咁可能係搞掂完依班人先到我地
有無巴絲知DHL人工幾多 聽人講16K都無

聽講13k💔

19k呀mt

14K

邊會有19K 完左program可能有
有無唔同DEPARTMENT既巴絲收到馬會GT OFFER
今朝In完LF Logistics
個Group Interview都唔知做乜

NWD真係慢到

我唔係好明呀

再下一round先係
可睇下佢地網頁

咁可能係搞掂完依班人先到我地

搞搞下會唔會六月先完
好大壓力
覺得自己in得唔好 覺得唔會請我
非mt工冇覆過我
呢兩日夜晚諗起都想喊
好大壓力
非mt工冇覆過我
呢兩日夜晚諗起都想喊

放鬆d啦巴打
interview盡左力過到自己就由佢啦
請唔請唔到我地話事
煩自己煩得到可以改變既野唔好鑽牛角尖
岩岩in完cmhk
9個5個讀緊master既大陸人
一個讀緊master 既大陸人
得我同另外兩個係本地學生加大學生

屌我個到都係
商科狗乜撚tech野都唔識夠膽死係tech公司interview笑鳩engine仔

Tg: nnnnggg

屌講起就憫 頭先同啲fd屌撚完
痴撚線架

咩係tg ng
in完我覺得自己已經收左皮
好大壓力
非mt工冇覆過我
呢兩日夜晚諗起都想喊

放鬆d啦巴打
請唔請唔到我地話事

永遠事後諗返(一離開果度)就覺得我某一句可以講好d呀 某一句漏左講呀
我都知mt呢家野可遇不可求
但非mt工都冇人覆我………等失業
好大壓力
非mt工冇覆過我
呢兩日夜晚諗起都想喊

放鬆d啦巴打
請唔請唔到我地話事

永遠事後諗返(一離開果度)就覺得我某一句可以講好d呀 某一句漏左講呀

我都成日係咁不過過左去再諗再後悔都改變唔到唯有寄望下次同樣情況下次做好d
我都有d野不停咁樣諗
好大壓力
非mt工冇覆過我
呢兩日夜晚諗起都想喊

放鬆d啦巴打
請唔請唔到我地話事

我都成日係咁不過過左去再諗再後悔都改變唔到唯有寄望下次同樣情況下次做好d
我都有d野不停咁樣諗

壓力呢家野真係唔係話想放鬆就放鬆
所以點解咁多人自殺 有d人係天生冇咁睩得開 我自己都係悲觀撚 唔係冇膽既話其實想quit 人生online
已經唔知點搵工好了
今朝In完LF Logistics
個Group Interview都唔知做乜

Details ??
好大壓力
非mt工冇覆過我
呢兩日夜晚諗起都想喊

放鬆d啦巴打
請唔請唔到我地話事

喱啲嘢成日發生
正面啲諗,記住下次唔好再犯同樣嘅錯,下次interview就可以好啲
同埋搵工喱家嘢好講運,唔好太責怪自己
加油!
好大壓力
非mt工冇覆過我
呢兩日夜晚諗起都想喊

放鬆d啦巴打
請唔請唔到我地話事

喱啲嘢成日發生
正面啲諗,記住下次唔好再犯同樣嘅錯,下次interview就可以好啲
同埋搵工喱家嘢好講運,唔好太責怪自己
加油!

我都好明
好大壓力
非mt工冇覆過我
呢兩日夜晚諗起都想喊

放鬆d啦巴打
請唔請唔到我地話事

我都有d野不停咁樣諗

壓力呢家野真係唔係話想放鬆就放鬆
所以點解咁多人自殺 有d人係天生冇咁睩得開 我自己都係悲觀撚 唔係冇膽既話其實想quit 人生online
已經唔知點搵工好了

巴打,我都好大壓力,明明搵左好耐工,但都係冇乜聲氣
屋企雖然唔等我開飯,但我自己比自己壓力好大,好驚最後搵份屎工做,比人睇低(其實係我自己睇唔起自己)
身邊有d fd,我明明覺得自己能力唔會差過佢,都已經有幾好既offer,但自己仍然是零
依段時間真係好辛苦
Bba 是原罪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞