2017 MT/GT 集中討論區 (6)希望在明天

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
有冇人知中石化伏吾吾伏

油站經理

中石化MT一定要落油站/油庫3個月,之後係無rotation, 可以做ops, finance, HR,or other function, 不過HR可以安排rotation, 而過往有MT 5年上Grade4(Manager), 做corporate唔係油站,人工上年15700

我明白大家睇野都幾表面,一開個波就話係油站經理,簡直係一針見血,高質回覆

利申:2016中石化MT offeree

Ho ball

其實有d一年請幾個既program係無乜information
大家係唔知亂估,唔好見怪

明既,但係絕對唔好先入為主,如果唔係你會miss左好多好既program.

人工其實加得快唔快?
OCBC打黎話corp bank無headcount, 叫我轉retail, 已經收左佢皮

巴打係已經final in 左
OCBC打黎話corp bank無headcount, 叫我轉retail, 已經收左佢皮

佢未呀 佢hr in完無消息
有大公司functional trainee offer
但唔係mt姐係2等公民,好驚會不被重用
但人工都過20k
應該做佢定做big 4?
但人工都過20k

多d details 邊間?
機管局已出email
但人工都過20k

MTR?
其實MT 過左3 4年都出面experienced hire冇分別
除非你係swire or Jardine 呢類型 聽聞佢地HR會一直照顧住你 俾好多exposure 你
機管局已出email

知唔知大新幾時出final in?

LM
DFS無啦啦打黎phonescreening
但人工都過20k

MTR?
其實MT 過左3 4年都出面experienced hire冇分別
除非你係swire or Jardine 呢類型 聽聞佢地HR會一直照顧住你 俾好多exposure 你

唔講啦廢事自爆
不過係驚最尾只係一個on9嘅functional低層員工姐

有無details thanks

In緊其他工off咗電話

唔係HR+written test->AC跟住無啦咩?

有final in

有無details thanks

佢係朝早9點幾打黎
好似有唔同人有自己既candidate list
都係點解想入我地公司果啲大路interview questions

電話咩字頭

電話咩字頭

273xxxxx

電話咩字頭

273xxxxx

無收到 係咪完了吧

電話咩字頭

273xxxxx

我有收到 但係我一聽對方就收咗線

電話咩字頭

273xxxxx

你地係咪就咁send email 去俾HR apply?大概幾時send的?

電話咩字頭

273xxxxx

你地係咪就咁send email 去俾HR apply?大概幾時send的?

Yes ah end of march send

電話咩字頭

273xxxxx

Yes ah end of march send

我月頭send 希望係未見到我封email la

有final in

今日收到ac

電話咩字頭

273xxxxx

我本身都miss左call 之後打番比佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞