2017 MT/GT 集中討論區 (6)希望在明天

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
如果咁撚sad咩mt 都fail晒你地會搵乜黎做
我讀乞食科,完全唔知可以做乜

諗住搵份office工做住再搵

一樣
Sasa有無人收到sms 2nd round??

咩stream?

Retail

收到2nd round invitation
E-commerce
有無人星期六in IBM GBS consulting trainee?

有 in2點
有無巴絲知道 wing lung mt個 written test係 apt test定作文

巴打幾時收到written

上年要做個性向測驗
寫文有一篇係同ceo同life另一篇唔記得

同 ceo同 life
即係1條 banking related, 1條普通作文?

Sor autocorrect 冇留意
同CEO同lift會講啲咩
Sasa有無人收到sms 2nd round??

咩stream?

Retail

收到2nd round invitation
E-commerce

我都岩岩收到call

酒盜絲打係報BMT定MT? BMT就好似係叫endorsement interview

MT

ccb bmt 出咗last round通知了?

Yes ah 有朋友收到

請問你朋友係幾時in

我都有朋友收到, 佢上星期in
巴打有無收到?

想知收到嘅朋友係咪bba background

有bmt final in
唔係bba
好想知個present係咩題目呀
Hr話前三日先sd題目

MT

請問你朋友係幾時in

巴打有無收到?

唔係bba
Hr話前三日先sd題目

bmt 同 mt 有咩分別
In完crystal 超hea 唔夠十分鐘就完

In過 d hr都極頹

問左咩 介唔介意講下
有冇巴打上商group in後有消息?

問左咩 介唔介意講下

極大路既野,全部都係關於你個人,唔計自介得三條問題

MT

請問你朋友係幾時in

巴打有無收到?

唔係bba
Hr話前三日先sd題目

bmt 同 mt 有咩分別

bmt係做branch

問左咩 介唔介意講下

你in咩line? denim個hr問得都幾多題

問左咩 介唔介意講下

我耐你小小
10分零30秒
唔撚係呀 10分鐘 自介都2-3分鐘啦
可能我太廢佢頂唔順想趕我走啦
但我一路答一路feel到hr想我快d完
有巴打話自介講2-3分鐘,我估佢唔會比你講咁耐 佢講到明一分鐘內自介
有巴打話自介講2-3分鐘,我估佢唔會比你講咁耐 佢講到明一分鐘內自介

1分鐘 wtf

Btw 我應該係聽日最尾果個in 佢地應該會趕收工mode 我in production 應該會多d野講掛

仲有英文係自介?答問題用返普通話同廣東話?

1分鐘 wtf

Btw 我應該係聽日最尾果個in 佢地應該會趕收工mode 我in production 應該會多d野講掛

仲有英文係自介?答問題用返普通話同廣東話?

我係用英文自介 + 頭幾條問題用英文答, 1條普通話, 其餘廣東話 ~in咗15分鐘

一樣

其實單一屆畢業生黎講 到底有幾多成人做到mt

難聽d講 咁易做mt咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞