2017 MT/GT 集中討論區 (6)希望在明天

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
Muji Hk mt有無人有睇法

有fd做緊 做到想喊

More details pls

有fd做緊 做到想喊

Detailsss 廢事巴絲中伏
OCBC 係咪已經出左
恒隆mt同政府eo大家會點揀

EO喇梗係
不過你想返大陸就另計

EO起薪高D,兩度都應該要每日返12個鐘度架喇,如果你想成世穩定既就EO,想係商界學下野到時出黎做生意就恆隆會比到多d資源呀果d你
OCBC 係咪已經出左

LM

想問下恆生fcc個post全名係咩?

Hang seng mt - FCC stream

巴打 我頭先上網睇到HS有個叫 AML Investigation Analyst (FCC) 嘅位,可唔可以講下呢個post同埋MT (FCC) 嘅前景分別?

係咪Analyst就係專門負責AML,MT就會係FCC裡面會有rotation?

AML Investigation Analyst 唔清楚因為唔識人做緊 ,好似新開嘅
我估兩者分別應該同DBS management associate and operation graduate associate 差唔多
AML Investigation Analyst only focus on AML, or maybe compliance in general
MT 就有rotation, 比你去下其它部門
我覺得MT前景好啲, 完program個grade同人工都應該比analyst高

唔該晒巴打
OCBC 係咪已經出左

LM

有冇人有ncb interview

幾時group in左?
有無人知ICBA GT人工?

ICBC

出左 second la?
OCBC 係咪已經出左

LM

LM
有冇人有ncb interview

幾時group in左?

8號

有fd做緊 做到想喊

Detailsss 廢事巴絲中伏

OCBC 係咪已經出左

LM

LM

有無人聽過 Win Wind Corporate Service 個MT??伏唔伏??
OCBC 係咪已經出左

LM

LM

LM

ICBC

第一次in咋

ICBC

第一次in咋

巴打報咩stream? 做完written收到通知?
EO vs pwc consulting
大家會點揀...
大家會點揀...

EO
大家會點揀...

睇你個人性格 鐘意chur定hea既生活
大家會點揀...

錢途-wise 呢
有無HKBN GTT final in既巴打/絲?

我收到啊,原來最後一round黎架喇?
大家會點揀...

錢途-wise 呢

PWC你做完頭幾年就可以跳出來
EO如果得唔到賞析就等跳point 加人工

如果錢途 我覺得PWC個potential大D
但係起薪低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞