2017 MT/GT 集中討論區 (6)希望在明天

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
可能我太廢佢頂唔順想趕我走啦
但我一路答一路feel到hr想我快d完
有巴打話自介講2-3分鐘,我估佢唔會比你講咁耐 佢講到明一分鐘內自介

1分鐘 wtf

Btw 我應該係聽日最尾果個in 佢地應該會趕收工mode 我in production 應該會多d野講掛

仲有英文係自介?答問題用返普通話同廣東話?

我係用英文自介 + 頭幾條問題用英文答, 1條普通話, 其餘廣東話 ~in咗15分鐘

我直頭冇用廣東話
最後問野果陣先用廣東話問我
我in左差唔多廿分鐘
有冇人收到DFS ac?

what is ac

Assessment centre

你phone in了?

星期二phone in左
有巴打話自介講2-3分鐘,我估佢唔會比你講咁耐 佢講到明一分鐘內自介

1分鐘 wtf

Btw 我應該係聽日最尾果個in 佢地應該會趕收工mode 我in production 應該會多d野講掛

我係用英文自介 + 頭幾條問題用英文答, 1條普通話, 其餘廣東話 ~in咗15分鐘

我直頭冇用廣東話
我in左差唔多廿分鐘

我同學都係今日IN 佢同你一樣全程英文+普通話

巴打你IN咩ASSOCIATE

同問

同問

絲打你幾時?

難聽d講 咁易做mt咩

只計大公司真mt一年俾盡咪100個位?

咁又唔止,淨係大銀行mt加埋都百幾個
再加地產同swire MTR 果啲大公司
300-500 個左右啦

你排除班nds,都應該有200-300個係俾本地既

仲有啲在職人士爭,唔止fg 搭單問一年平均其實有幾多個fg?

其實在職人士好少,至少我in咗咁多間,我係唯一一個

2、3年啦,費事俾人起底
有無人星期六in IBM GBS consulting trainee?

有 in2點

in 10點20

其實佢個present呢
係比帶notes定close book架
佢無講

我8點45am
好似唔比帶notes email有講

同問

同問
佢話呢個禮拜尾/下星期頭會有通知

同問

同問

我26 號

同問

同問

我26 號

巴打你phone in完佢再打俾你?
China Mobile GT冇人有written test???

written test 完左la wo
今年順豐冇mt
祝咁多位巴打都有好offer
China Mobile GT冇人有written test???

問左咩
係咪全世界唔一樣 你做果陣有幾多題
收到海洋公園既巴絲係邊一個department
定係全部都出咗啦?

同問

同問

我26 號

係呀,星期二phone in完今日收到通知 應該未派哂no worries

問左咩

兩題

同問

同問

我26 號

係呀,星期二phone in完今日收到通知 應該未派哂no worries

phone in都無呀

問左咩

兩題

CMHK 定 CMI

問左咩

兩題

CMHK 定 CMI

cmhk

1分鐘 wtf

我直頭冇用廣東話
我in左差唔多廿分鐘

我in Denim部門呀
巴打in咩?見你等左crystal group好耐
聽日加油

1分鐘 wtf

我直頭冇用廣東話
我in左差唔多廿分鐘

我in Denim部門呀
巴打in咩?見你等左crystal group好耐
聽日加油

Production

話哂做既野同依家學既野好有關 所以都期待嫁

屌你老母ise department 唔做依d可以做邊d丫

問左咩

兩題

CMHK 定 CMI

cmhk

我今日先收到
應該係之前個batch 唔夠人,佢再叫人做
有無人星期六in IBM GBS consulting trainee?

有 in2點

in 10點20

其實佢個present呢
係比帶notes定close book架
佢無講

我8點45am
好似唔比帶notes email有講

email話no equippment will be provided嘛
有話唔比帶note咩

問左咩

兩題

CMHK 定 CMI

cmhk

我今日先收到
應該係之前個batch 唔夠人,佢再叫人做

會唔會有第三batch
我仲未收到.....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞