2017 MT/GT 集中討論區 (6)希望在明天

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
有冇人會去Merlin AC
有無人有收到Li&Fung任何消息?🙇🏻

之前有人問eevoices mt點,我岩岩今朝俾左cv, 佢隔十五分鐘就打左黎約面試 到底係咪伏

我都收到
之前睇到話好似幾高人工?

Li&Fung 同Li&Fung logistic好似唔同公司
有無人收到tdc straight panel in

Li&Fung 同Li&Fung logistic好似唔同公司

LF Logistics係Li & Fung 子公司呀嘛
有無巴打知人工幾多到?

巴打點睇恆生commercial bank

上一兩個post講過,可以搵番
簡單啲講嘅,唔介意跑數就唔錯嘅,始終三年穩升40k

恆生commercial bank:
升唔升職同bonus係睇你跑到幾多數
但40k基本上係底薪(每年有小加幅for通脹)
之於要跑幾多數呢,就reasonable嘅,努力啲都唔難meet quota,但當然多勞多得
甚至你上司睇你嘅,會過啲客俾你,咁就very gd lar
恆生其實ok,聽啲fd講同事之間好friendly
所以只要唔介意跑數嘅,係唔錯嘅offer

幾時收到同幾時first in ga?
有冇Bank of Tokyo 既同好
之前有人問eevoices mt點,我岩岩今朝俾左cv, 佢隔十五分鐘就打左黎約面試 到底係咪伏

我都收到

知唔知大約幾多?

有無巴打知人工幾多到?

我係Apply LF Logistics ,13/4 前要send 1 min video, I sent it ytd n pending

幾時收到同幾時first in ga?

見上面有巴打話HR話下round panel in 所以問下
有冇人知sinopec mt?
有無人去factset AC?

我都收到

知唔知大約幾多?

我都想知
你幾時見?

我都收到

知唔知大約幾多?

我都想知
你幾時見?

竟然人工高 我以為係假mt黎架咋喎 唔知幾錢 啲人好高效率 我下星期見

我都收到

知唔知大約幾多?

我都想知
你幾時見?

竟然人工高 我以為係假mt黎架咋喎 唔知幾錢 啲人好高效率 我下星期見

我都係睇連登話人工高咋
可能係對比起Sasa算高都未定
我都係下禮拜

我都收到

知唔知大約幾多?

我都想知
你幾時見?

我都係睇連登話人工高咋
可能係對比起Sasa算高都未定
我都係下禮拜

其實係點in? Group in 定individual? 有幾多round 而家超過兩round 嘅我都唔想去,好浪費時間

有無巴打知人工幾多到?

我指兩間都有各請MT

有無巴打知人工幾多到?

我指兩間都有各請MT

呢樣我就唔知啦 我就LinkedIn Easy Apply報嘅

因為其實我唔係讀Logistics / Supply Chain Management,甚至唔係讀商科
所以其實本身連呢間公司都未聽過,嗰陣我都係見㩒個制多個機會報

Email就係Li & Fung send 出來嘅

有無巴打知人工幾多到?

我指兩間都有各請MT

呢樣我就唔知啦 我就LinkedIn Easy Apply報嘅

因為其實我唔係讀Logistics / Supply Chain Management,甚至唔係讀商科
所以其實本身連呢間公司都未聽過,嗰陣我都係見㩒個制多個機會報

啱啱睇多次 Email裡面寫係Logistics

有無巴打知人工幾多到?

我指兩間都有各請MT

啱啱睇多次 Email裡面寫係Logistics

多個機會

想問下恆生fcc個post全名係咩?
有冇巴絲收到dfs interview invitation?
有冇巴絲收到dfs interview invitation?

同問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞