水晶撚入黎(9)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
水晶係咪唔好網購?
大家點睇依條月亮石前幾日買
想問下邊度有蛋白石吊咀賣
幾透幾多光 都算中上
絲打買嗰陣洗5洗過千?
一千頭呀但好似唔夠光同未夠清 我買咗舊紫晶簇 唔知夠唔夠能量淨化到佢?定要買埋白晶簇先夠?(唔識分天然同養晶 麻煩絲打巴打幫我睇睇
紫晶簇係义電架,如果想淨化要用白晶
聽巴絲講過紫晶簇可以養光,但我冇紫晶所以都唔知
睇落係天然啊,呢舊係原皮晶簇,而且都好紫,係細咗少少
Thanks如果唔淨化係咪會越戴越黃?
買白晶簇定白晶柱會比較好?一般幾錢?
個人習慣唔同 我自己鐘意拎上手揀
自己鍾意晶簇 感覺上原始啲接近原石
兩隻都係$200左右有交易
跟住越大越貴
唔經唔覺已經買咗十條
有冇人有帶開靈擺
如果想買條大珠 黑七,
有無人可以推介下,
邊間靚d?
不要名石
至憎呢間
水晶小鋪 除左間鋪有證書驗過係天然水晶 個哥哥都係有考珠寶鑒定 都係老字號 但都唔平
其實我都係買過一次貴既水晶 係水晶小鋪 我之前有係旺中買過3條水晶 平均都係100蚊一條 😑其實我都唔知真定流 我問水晶小鋪個哥哥點解佢賣咁貴 旺中或者ig shop果d咁平 佢話好可能係注膠 佢話天然水晶要好質素 來貨價都貴 冇可能甘平 其實我都想買平d既水晶 有冇邊到係賣真水晶又唔算太貴 想買草莓晶8-8.5mm價錢500到 求推介🙏🏻
想入手一條紫鋰輝 請問點先為之靚?上網見過越紫越靚 但上次上名堂睇過 佢攞出黎個啲都係比較透少少 大約$600-700
話說絲打你會唔會淨化蜜蠟
鼠尾草佢會唔會溶
係咪西九車仔果條8mm?
無呀 我買個時店主叫我用水喉水每個星期沖一次舊紫晶簇 都想試下用鼠尾草淨化下條月亮石 網上睇話好有效
如果又濃色又透又有貓眼就會最貴
如果budget有限
就可以睇吓自己想取捨邊樣
其實我都唔知蜜蠟洗唔洗淨化,上個post問過但冇人答
因為蜜蠟,珍珠,珊瑚都係有機寶石
唔同金草莓,碧壐,瑪瑙呢d礦石
之前淨化過有機寶石,但覺得同冇淨化都冇咩分別
試過用鼠尾草幫所有晶石淨化時,淨化埋蜜蠟
雖然唔會溶,不過會有好大陣鼠尾草味,搞到松香味好耐先回復到,之後就冇再淨化蜜蠟
我自己無蜜蠟 所以唔清楚 但上網揾咗少少資料 希望可以幫到你: https://m.haole.com/detail.php?id=14017
唔該晒
之前自己一路靠碎石堆
除咗一條黑曜石之外
好似冇咩分別咁
有啲懷疑自己係咪用錯方沄
依家唔知點解對礦石冇晒興趣
有機好似好玩好多咁
唔該你
原本諗住問另外一個絲打
感覺上個網教同一般處理冇乜分別
應該大家都係同理姐

不過望返你粒紫晶
真係好似細粒左
個人認知係大粒充細粒
感覺上唔係好夠

淨化自己都係晶碎
同間唔中用礦泉水沖
絲打有興趣可以試吓先
有陣時買啲舖頭已經會送
可以試用下睇吓感覺點
西九車仔係咪即係2樓個到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞