水晶撚入黎(9)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
唔準你咁講架

唔算透 睇圖似多冰裂
一千中可以接受
想買白水月,多彩光有冇邊晶推介?成日見啲店係咁推重藍光,冇人講彩光...
大部分鋪頭都係批發番黎
所謂白水月都係係一大袋入面揀出黎最靚果幾條
你可以叫鋪頭幫你揀條多彩光既

如果唔係要搵專門店

ig有間叫gem.collectcrysXXX
呢間專賣月亮石既 我未買過 不過見佢啲相幾靚
你比個budget、要咩光、大細佢 佢會再幫你搵
好想知點解crystalplace D水晶仲平過淘寶
唔係好識睇 呢條值唔值呢個價

呢個價位已經叫好多礦
但可能晶體比較多瑕疵 相睇唔到
如果好似#644、#685咁清同多礦就已經上到千位數既價錢

去到摸人啲貨唔好因為佢啲珠滑啲
而當人係膠珠呀
滑唔滑係睇打磨果陣磨得細唔細

啲珠無咁滑既話搽番油上去保養番
就會好似膠珠咁滑架啦
上次有條女唔識野係人檔口摸完話人膠珠
1. 近成本價賣比你
2. 部份水晶買散珠番黎自己串(上次見到)
3. 原石果啲散件應該要逐件秤逐件計價 佢就淨係分大、細兩個價賣比你 可以蝕到仆街亦都可以賺到仆街

利申:鳩估
多謝巴打介紹
我自己經驗其實價錢唔一定反映功效
價錢貴唔貴係睇條水晶靚唔靚
只要係天然,平d既水晶功效唔一定差過貴既
最緊要買嗰時係合眼緣,同你夾既話功效會更好
我買過條南紅唔洗400但都好好
好多人都話瑪瑙唔係強能量水晶
但每次拎上手我都感覺到好勁能量
不過通常能量比較好既水晶都清d有光澤d
同埋靚d既水晶又睇得又有功效,建議買番好少少既
有d幾十蚊睇落好暗既真係唔好貪平就買
感唔感覺到能量係視乎體質架
如果拎任何水晶上手都無拮/痹
可以跟眼緣揀
只要上網/連登爬文/睇書就可以知點樣嘅晶體係市場公認嘅靚/高質
有些舖頭都會教客人揀
我覺得唔一定要執著拎上手身體有感覺,先叫做好
望住順眼覺得靚,價錢又合理,已經可以買

我都覺瑪瑙好強能量
之前買條100$唔洗既波斯灣瑪瑙
戴上手會想嘔

結果比我雪藏左
最近買左2條水晶 可以幫手望下質素?
好奇一問 綠幽喺左右手都戴得?
入門級質素
佢果條唔係 你果條先係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞