水晶撚入黎(9)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike

Pristine同wongs都好好 款多又靚,服務態度又好,後者雖然偏貴,但佢會聽你case再推薦適合你嘅水晶,好似睇症咁

不過呢2間對我嚟講都有啲遠,要放假特登出去,所以都比較少去,但日日都追佢地IG
因為車仔賺得少同埋啲客afford唔到咁貴
睇佢直播啲野其實八百蚊左右已經無乜人買
所以佢貴貨唔會入咁多 淨係得幾條
名石都叫靚?
講級數靚 輪都未輪到名石
上到去覺得啲人臭串
又貴 又海鮮價 乜都唔標價
果次我話想睇平貨 就西我面
極其量都係質素唔差同多款囉
我去開元朗態度無問題,旺角唔清楚
所以我都淨係捧佢頂級超七佢地無本既話都入唔到貴貨
買平野?客服十世都唔會應機
平貨仲要同相有色差,又勁多棉

service既話元朗同旺角果間真係差天共地
元朗鋪會覆dm的 ig都經營得好有心機
直頭唔同世界
名石仲要成日賣假野
所以要做足功課先去買
亦唔會行死一間
無睇頭post?
我第一次入呢個post都識答
岩、成日呃人 不過佢死唔去 算佢好彩
總會有新入坑未知名石臭史既人會買
記得佢新搬去旺角我有行過,逼到都冇心機睇...
我諗某d貨可能一間廠供好多間水晶舖
不過名石成日sell到係自己廠懶巴閉咁,覺得好煩
所以真係唔會幫襯佢,食下花生都仲可以
但係淨係會賣假野
已經覺得佢唔值得推薦
鋪頭要有誠信呢個我覺得係基本
大家買嘢有冇遇到咩搞笑野
今天爸爸幫我收件
見到一盒水晶
打去速遞上面嘅電話
問賣家有冇寄錯
差唔多啦
crystalsecret_hk 完全呃錢 個ig 名改個好多次 之前唔識野 買左條摩根 完全貨不對辦 同張圖唔同
我買條波斯灣瑪瑙幾靚喎 88$ 8mm
話說今日見車仔ig出咗個post關於假既冰藍晶
原來係染色既石英
雖然佢自己冇賣,但見多客問都出證書驗解釋比人聽
假水晶咁多化學野會對人體有害
覺得車仔真係好良心
會唔會有巴絲有冰藍晶實物分享,想見識下
啲圖喺ig #冰種藍晶 度搵翻嚟 我估喺所謂嘅染色藍晶 一嚟啲顏色唔平均 二嚟啲花紋唔match藍晶本身個特性 似打色入去多啲

下面呢兩張感覺似冰種藍晶 因為睇到啲一間間嘅生長紋 藍晶嘅原石都喺一條條 比較特別

不過我都喺估估下 有錯請糾正
多謝指教啊,第一張圖好明顯睇得出係染色
有d經驗既晶友,見裂紋深色左都知係假
而車仔張冰藍晶圖就係唔似第一張咁易見
比著我見實物可能都以為係天然
車仔po個張其實放大睇都明顯 顏色易扮到 但天然生長嘅紋理比較難扮
車仔話佢果條係特登搵出黎 無賣到
我諗佢係指名石有冇回應,因為車仔都冇賣冰種藍晶
養晶簇事件名石都冇回應
Del Po了事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞