水晶撚入黎(9)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
我明
又未去到覺得係膠珠,但我都覺得無乜能量feel到,買過兩條就無再買過
可唔可以幫手睇吓,因為覺得粉間同條草莓變晒色😑
Same 第一條喺佢度買都覺得冇嘢 但對比第二條喺其他鋪買 真係覺得佢嗰條冇咁凍
真心問:唔凍 = 無能量

想問呢種尖晶$500 7mm 買唔買得過
如果拎上手有吉吉哋嘅感覺呢?
新手報到 想問下如果想買草莓晶
有冇邊間鋪推薦
同埋除咗草莓晶 仲有冇邊啲水晶旺桃花
粉晶、紅紋、紫鋰輝、月亮石
通常粉紅色同紅色都係
有冇話邊間推薦
本身諗住去車仔檔買 但係見上面好多人講無乜感應
有無感應係個人體質問題 唔關真假事
反而係要睇涼唔涼 拎上手涼先似堅野
不過通常好少假 係驚有無入膠姐 肉眼未必睇到
入門級去車仔或者有間叫j.a.i_shop_crysxxls既我覺得都ok
想請問條月亮同紫鋰輝係邊買
請問有冇人係小品大作買過月亮石?
定有其他推介
好 thx
有冇ig shop 介紹
想問紅紋係咪prefer要用隔片隔住?
鋪頭推介/整合

入門級手串/原石/魚眼/細晶洞等(係車仔檔買過條奶油月覺得麻麻;jai果間多數買佢啲原石同魚眼):
西九車仔檔(_crystxxplace_)、j.a.i_shop_crystxxx

入門級手串(買過條波斯灣瑪瑙幾靚):
crystxxsecret_hk

各級手串(未買過,碧璽係到買會平啲同啲色特別啲):
vanfungexx

手串/紫晶洞(未買過,爬文見話佢偏貴但服務好):
pristine.crystxx

高品手串/各級裸石/戒指(主要產地為印度;價錢偏貴但靚既,買過條四位數彼得石;裸石可免費織手繩或加錢做銀飾):
masalatrxxk
受疫情影響,只接受預約/網購

壓軸係...

頂級超七(產地:馬達加斯加):
名石、crystal_naturalxx

比我講多少少名石既頂級超七係真係串得起,佢其他平野就真係不予置評,買過佢既黑紅超七係靚既,10mm五位數。

當然佢唔係條條都靚,但佢勝在量多有得你揀,
唔似其他鋪得幾條比你睇、收收埋埋咁。

要想service可以去佢元朗分店,可以搵店長玩塔羅。
分分鐘元朗個店長想食埋間鋪,仲做得好過個老板

至於後面果間,其實可能同名石都係係同一間廠攞貨老果個女sale屎會係咁sale你,上次淨係買舊藍晶原石都係咁sale我

有興趣再補圖可能見我推名石已經爆負皮
最好啦 因為硬度低 戴得多會磨粉
去左有網址果間睇但係未有邊粒特別岩心水
其實我見名石,pristine,車仔 d貨基本上都係同期出,我估貨源都大同小異
我就唔覺佢地d貨能量、質素有咩分別
問過Kelly會唔會再入pink fire,同埋點解唔入大粒既黑紅超七,佢話來貨太貴學生買唔起所以唔入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞