水晶撚入黎(9)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
咩價位
似櫻花瑪瑙多啲 平野黎 幾十蚊大大舊
我係ig見到賣成600幾
好少見櫻花瑪瑙既形態係好靚,600幾唔係幾值
其實櫻花瑪瑙好多都有注膠
因為佢既櫻花內含物硬度好低,會令切割時易裂開
但我諗好多賣家入貨都未必理有冇注膠照賣
所以雖然中意瑪瑙但都冇入手
可能計埋銀價
我想問水晶撚個tg群仲係咪到 有冇link入
我想問有冇人識睇彼得石? 想知呢條如果$1500左右 值唔值呢個價位 ,算唔算好既水晶

睇相睇唔到
如果你揀藍彼得既話
無照燈既時候藍色部份要深藍近黑
照燈反光先出淺啲既藍色

好似呢啲唔洗點照燈都見到咁多淺藍色既為之下品 300-400$應該都買到條12mm左右既 呢條係淘寶搵

雖然叫藍彼得 又唔好咁傻豬真係揀啲齋係藍色架喎
彼得石既賣點係由虎眼石壓碎再混埋其他物質玉化、石英化成
如果完完整整藍色斷開少少 或者純粹侵一、兩條其他物質落去既話 我覺得唔抵囉
咁同200-300$有交易既虎眼石有咩分別?
呢條藍彼得

呢條淘寶藍虎眼

紋路方面其實睇你鍾意 通常似地球似油畫既叫靚
我果條送比人既 唔影全相啦 揀左兩粒你睇
第一粒幾得意 睇到入面既構造 不過唔係好影到

種得耐 佢啲光面會大啲 啲光會好似透出黎咁 唔係硬生生既

都係果句 睇再幾間先再決定
都係果句 睇幾間先再決定
我買彼得石果間 不過真係好貴
未搵到一條貴過佢既彼得
佢呢間有得減珠扣番錢的
減珠扣錢 咁啲珠係咪唔會比番你?
梗係唔比番你啦 減珠當你唔買果粒
想知too
我都有喺佢度買過嘢 覺得佢啲手串好貴
我係見個FD戴果幾條幾靚 每條唔洗一千先去睇
點知...
我覺得佢啲編織手繩好靚 但係好貴
全藍彼得石貴過帶紅/黃既好多

想問吓有幾恐怖
自己見到幾鐘意
要睇你買/戴超七係為左乜野
如果你為左能量,咁就不如去番之前有人推薦過能量強既鋪頭去買

有人話車仔d水晶似膠珠,二千蚊買條膠珠真係好笨柒,所以勸你諗清楚
我果條彼得12-13mm左右 四千幾
但係你都買得落手證明佢真係靚
我依家都一路屌一路買
繼續j彼得石
大伏

佢隻咩喜馬拉雅山冰晶手串係普通白晶

佢d閃靈鑽一睇就知係大陸貨唔係美國貨

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞