水晶撚入黎(9)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
白晶簇
碎石ok但冇咁好
其實我會睇當日狀態揀music, 基本上我揀既準則係跟輪脈
例如當日喉嚨比較唔舒服, 就會search throat chakra
幾推介一個係去除負能量做主題既, 下面條link呢個比較常聽
https://www.youtube.com/watch?v=eWLVBP3VrO4&t=17881s

原石好睇個人, 自己覺得喜瑪拉雅冰晶同蜜蠟原石幾岩把玩
喜瑪拉雅冰晶係白晶, 不過因為喺冰山開採, 礦石冇咩人污染比較強能量, 而且感覺比平時水晶更冰涼
而蜜蠟就好溫潤, 亦好輕身, 把玩原皮地方會有松香
大路既黑碧壐, 海藍寶, 紫晶骨幹都幾多人收藏, 視乎唔同人喜好
終於揾到條覺得靚嘅紫鋰輝了 650左右 大家覺得值唔值得入手
幾靚幾抵邊間?
之前追post見巴打絲打都係淘寶直播揾靚野 所以自己都去睇下咋但始終驚寄到落黎唔係咁 又驚係假野唔唔識分真假水晶 所以仲諗緊入唔入手好
今日購入幾粒原石同一粒s7晶簇 想問吓洗唔洗消磁/點樣消磁㗎
唔該晒即刻聽聽先
喜瑪拉雅冰晶香港邊度有
我見都係白晶多
擔心嘅不如實體店買
始終有得親眼睇真係好啲
其實唔識分真假既 就算去到實體店都唔會識
起碼唔會貨不對辦先
其實網上買野有個風險,就係圖通常靚過實物
睇圖覺得係真水晶,但實物有機會冇咁紫
始終圖可以就燈光,甚至tune色
另一問題係有機會大細珠,或者d珠唔圓/崩,上手先會知
如果擔心不如都係實體店買啦
香港實體店見過緣飾有,但呢間舖偏貴,所以冇買過
之前見佢fb post,一圖一物
因為冰晶好難採礦,始終係雪山,所以好少有
ig有店賣過,但好多賣過一水都冇再番,可能入唔到啦
當然入門版白晶其實都ok,但我自己中意追下特別既貨
所以係直播圖唔係實物圖?
咁要小心,直播好多落左美顏filter,實物未必有咁深色

Btw 挽你老母
水晶好少有假

睇相好靚
但網店仲要係淘寶
我個人就覺得貨不對版機會好大
可唔可以up張圖睇下冰晶係咩樣
7.4mm 人仔288
咩係穿4線
有無人行過時尚天然X晶?
捷克隕石係咪10.5MM,2萬8買唔買得過
其實幽靈應該咩價位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞