水晶撚入黎(9)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
新手求教 水晶係唔係最好戴左手?能量係左入右出咁樣
因為戴手錶怕左手會hi花錶
戴水晶一般話左入右出,想問如果平時慣用左手既洗咪調轉戴?
佢冇直播架,因為佢之前話有網絡問題做唔到
呢間有好多特別既貨架,而且都幾高質
同埋佢講拎貨都係貨頭,每次個量都少,所以都快出
有時佢會介紹下文玩,我都會得閒碌下黎睇學野
之前見佢介紹緬黃同天珠,但又好快賣哂
要比的話就p記貴少少
但大啲同多貨啲
如果係價錢問題,你可以揀吊墜或者細mm手鏈啊
拉利瑪絕對值得擁有,上手真係好靚架
當時我都係見佢大貨入然後去睇,選擇多d
不過見佢依加差唔多每個月都番貨,價錢平番少少
雖然當初我都有覺得貴,但真係冇後悔
另外想問有冇人有帶閃靈鑽啊 唔多覺有得買
金髮
佢1:00開,我1:10到都已經賣晒極品級

其實知唔知咁樣會破壞環境
呢啲咪「好心」做壞事 佢啲晶同花菇一樣麻麻哋 同埋個人唔係幾鐘意狐狸型嘅吊墜
會唔會係留起咗俾客?
自從見到條蜜蠟有D念念不忘
但問題係條蜜蠟係有少少烤過色
烤到好似蜜柑每粒珠有一個位係烤焦咁覺得好靚
個店主講話幾乎顏色深些少既蜜蠟9成9都係烤過
係一種優化手段全世界都認同,但我個心又希望係純天然
有無人對蜜蠟有研究,俾D意見
佢每一粒都烤到圈住粒珠個樣咁上下
其實佢係11點開
你有無用過水晶黎幫助冥想?
如果無就建議用普通白晶/紫晶試下先

首先你google下咩係閃靈鑽
再根據你自己既需要去揀

西九七樓蘋果商場有間賣閃靈鑽,買過有水膽
唔貴,$40 1粒,$100 3粒

重申 閃靈鑽唔係用黎淨化或者串手串 唔識問google
我問嗰陣有個客人話有人一買買幾條,跟住我就走咗lu~
睇過tq 的live,佢有d貨係靚嘅,但我唔鐘意佢擺貨出嚟時,見到靚就立刻收起,跟住我就唔想揀了!
呢種烤得都比較勁喎,唔建議買啊
其實蜜蠟咁樣烤過,d琥珀酸都已經冇哂
冇理由因為優化好盛行,就焗d消費者接受 (如果消費者追求外觀但又想平就另作別論)
因為天然雞油黃比較難有,所以商家就透過烤色滿足需求
但既然你想追求天然,就唔應該妥協
同埋天然蜜蠟真係好玩好多架
會睇到佢反花,同埋會好潤紋路會明顯左
分享下自己收藏既第一條白蜜蠟,雜比較多
有張紫外光燈相請大家指教下,問過賣家話冇注膠過
利申唔係專家,只係普通愛好者

我自己一開頭本身係比較中意白蜜蠟,所以唔擔心烤色
不過白蜜蠟就要留意水煮問題,通常要特別留意紋路
如果太均勻,攪拌紋好人工就要小心唔好買
而且蜜蠟都係可以隨時間顏色變深同包漿
推介你睇芸芸個ig,有見過佢賣帶皮色蜜蠟
不過佢本身賣玉多,蜜蠟要等佢偶爾先番貨
原來我睇錯左,佢星期一先開1:00🙈🙈謝謝!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞