水晶撚入黎(9)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike

屋企老人家送 想問大家知唔知呢隻係咩水晶
買過閃靈鑽淨化水晶幾好,但冇買過手串
聽過紫晶洞養月亮彩光幾好,亦可以幫水晶充電
之前見西九車仔有入過
真心問有感應的巴絲
係咪通常你地feel到嘅能量愈強
個效用愈大
定係其實唔關事?

我是麻瓜
其實我覺得所謂既功效唔係真係咁神奇
例如話防小人,d小人真係消失哂唔再搞你
但戴咗之後,不知不覺識得點樣唔比人跣
提防到之後,開始工作順咗

每個人都有能量,戴晶石有能量既話,會幫你慢慢調和
補充番缺失既能量,成個人平衡番,自然整體運勢會好咗
晶石只係輔助,其實自身改變都好重要
有興趣既,你可以睇下輪脈認識下啊
我feel唔到任何野係我個人問題定點?
定試下去另一間買水晶
本人認為feel唔到係好正常
同大部份人見唔到鬼一樣
雖然聽講感應水晶能量有得train

有巴絲之前分享過話可以搵高人開通第六感
不過我諗都要睇天資嘅
好同意呀
成日問邊間水晶能量強唔強
其實就算你帶左條水晶感應到手痺又手麻咁
都唔會令你即刻搵到個男朋友or搵到好工or小人消失

水晶最fundamental既幫助係你帶左佢之後心情變好,個人散發正面既能量,吸引正面既事物

所以揀水晶要揀自己覺得靚既

買完水晶po上黎然後覺得自己俾人搵笨,然後見番都唔開胃,咁舊水晶就喪失左佢既功能
我覺得容易撞鬼既人應該容易感應到
想問下水晶係咪唔可以放床尾
睇圖姐
淘寶好多圖
而且有幾間大嘅明碼標價
咁我可以預自己買幾錢
買䦕果到果啲好紫
但個人唔鍾意
買過幾次 性價比都唔錯 店主幾好人 可以慢慢揀
我同你唔同
我淨係覺得靚特別就買
運勢同埋效果本身都唔係好信
我玩水晶係因為身邊小人好多
加上眼又唔係好
唔想睇咁多手機
好想搵一啲可以隨身帶着
可以好好欣賞嘅嘢
因為咁樣買水晶
雖然身邊人緣等等一啲都唔好
但係都冇乜興趣去改善

所以通常都係望望下
見到有鍾意嘅就會同店主講
叫佢跟住我啲要求搵
所以同佢買其實係因為佢明我要求係乜嘢
其他好多講多兩句都唔想理
想問下有無傾水晶嘅tg group
[新手] 水晶鏈係咪一定要戴先有用?放喺身/枱面 得唔得㗎
爬下post
新手一問 邊到買月亮石好
我都覺得買水晶要揀自己中意,覺得靚既
依加手上既原石,手串,吊墜全部都係中意既
買得番去其實都係一個緣份,所以會好好愛惜
雖然有時戴完都好似冇分別咁,但見到靚野開心就值得
功效呢d有當然會好,但冇都唔會強求
試過ig買完同實物差太遠覺得好失望,不過淨化完又會覺得雖然冇相咁靚,但都有佢獨特之處,戴戴下慢慢都好中意。不過盡量都係去實體舖,親身揀一定最啱心水
都有好多人買水晶係因為靚同特別啊
有時我買水晶都係比佢既靚吸引,而唔係為能量功效
始終功效呢樣野比較虛無,唔好太依賴都好既
帶水晶真係會有開心既感覺 同埋有期待
應該係蜜蠟系列嘅
琥珀或者蜜蠟黃玉掛
所以其實好羨慕
實體舖咁多可以慢慢睇
自己買都好擔心
唔講p圖 實物都容易有色差

我見好多人講能量
其實自己都想了解下
但係好似冇乜有系統嘅資料
淨係見到ig上有啲班
我自己睇睇下spin左去佛學
今日開唔到條link? 唔係琴日答錯 今日有得再答咩?
通常網上影都會較過燈光,所以顏色光澤都好d
不過有片會比較接近實物,而且睇多咗會預想到實物咩樣
而feel能量呢樣野,應該同個人體質有關係
唔知係唔夠陽氣定咩原因,我去陰氣重既地方會特別唔舒服,可能因為咁易d感受到能量
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞