水晶撚入黎(9)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
我估係孔雀石或者藍銅礦
絲打唔講我都唔覺有綠色
咁2100一定唔值 $2100夠佢買兩條再分開咁整
校左色姐 綠色果粒應該黑色黎
見到好多鋪頭都係賣大珠500幾600
但普遍其他鋪頭賣嘅綠幽都無咁墨綠色 想知喺咪墨綠色先喺頂級
不過呢間講嘅同坊間好多說法都唔同 之前睇佢地live話金髮唔招財 只喺for健康 紅紋又招唔到姻緣最新出咗個post話黑曜唔可以辟邪
經你咁講我大概估到係邊間
但所謂頂級同功效最好真係唔覺
呢d其實舖頭點講都得,反正都冇得證明
同埋佢講既功效好奇怪,明明有好多人親身分享紅紋對正桃花有用,唔知佢講既功效黎自咩來源
得罪講句,貴得黎唔覺有幾靚,講功效又唔覺好評好多,覺得如果得圍內自己人讚其實冇咩可信性,睇西九車仔真係坊間好多人推介,呢種先真係多好評
仲好多人追左呢個post去買
然後dm店主唔覆就上黎問
好奇邊間

[member]一路好好奇點解香港咁多唔好嘅水晶店生存到 明明有好多好好嘅競爭對手
好多一望路去就覺伏[/member ]
你睇吓TQ,佢啲石好透
邊到買
新手請教下
綠髮晶/幽靈係咪旺事業同財運?
本身做開跑數工,想睇下邊隻適合自己多啲

同埋想知香港有邊啲地方可以買水晶
唔該晒

月亮喺一間ig shop買
佢專賣月亮同拉利瑪

橙7係西九
唔算密礦但清底 價錢真係好合理
條月亮幾錢
如果講功效 其實佢最多綠幽靈係有啲料到
不過呢啲都係輔助作用 做邊行都係要努力先會賺多啲
個人覺得呢間鋪誇大左好多
有睇過呢間既月亮同拉利瑪,d貨好高質
月亮好透好強光啊
佢既拉利瑪都又多紋又潤藍,但都幾貴唔捨得
橙七都好靚啊
6.5mm
個時買大概七百中
呢晶月亮都睇過,係靚,但好撚柒串,不了
櫻花瑪瑙可唔可以浸水?
出完街想消毒啲首飾 全部浸水
我之前係adelx 門市買左條紫鈦
依家起左好多霧 又淡左色
已經放過係白晶同紫晶蔟 都無好
有無人知點解
新手求指教 想買條黑曜石 發現原來分好多種 好混亂有朋友同我推介白幽靈!

(黑曜石、金曜石、白幽靈)有冇話我入門第一條應該買邊條先?同埋除咗合眼緣 點樣揀條靚嘅水晶?追post見到有絲打建議去西九車仔檔 仲有冇啱新手嘅水晶店推介

利申我係近排睡眠壓力大 成日郁啲就想發脾氣 所以想買條試下!之前未接觸過水晶0認知
黑曜石應該係最common嘅一條
自己覺得入外門唔入門 最緊要自己鍾意
靚嘅話唔同水晶有唔同睇法
西九好處就係佢嘅性價比高
中伏率低 睇中唔使擔心就直接買
價錢好合理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞