召喚痴線西(85)善用不推文回覆

1001 回覆
27 Like 5 Dislike
一齊賣廣告咪好返囉
BU架
唔好講佢乾唔乾 料多唔多
屌你老母係咪冇創意成咁
講到自己幾賢淑幾識煮飯
屈係屋企淨係識日鳩日整麵包
幾好食都會厭啦
我係小熊貓我真係唔撚返屋企好過
其實唔表態無問題 但從佢嘅答法就知佢係中立撚 唔洗追擊 大家咪睇就得
我跟你學架咋講真
其實係咪佢自己都冇立場 所以先會要用煽動呢個字眼 有時表態其實唔係為煽動自己身邊既人囉 係喺公義上面 根本冇第二個選擇 我自己覺得唔岀聲根本就對唔住自己良心
利伸唔係迫人表態 純粹唔明點解咁叫煽動
佢講野個tone都幾串 同埋係咪又懶係有獨特見解咁
大佬b會唔會咬緊毛巾
佢當年都係賣不知名化妝品護膚品
想知
突然好返
條片又話依幾年各在各領悟
之前應該真炒左冇聯絡過
擺明唔係黃啦 咁講野
正常八月個個moment點會咁回應
Catgirl仲直播貼住八月五罷工係背隻到添
真黃既分別
佢把聲好溫柔 聽佢講野好舒服
https://youtu.be/PLxJtILinOk
Sunny真係好正 一條片都帶到少少藍店資訊叫大家唔好食
其實真係唔洗迫人表態
不過佢用煽動呢個字眼真係好撚藍屍
又話有咩都唔同第2個講
但會同對方講
好似好撚fd咁
我都有睇佢 佢講中國人啲特質講得好岩
我睇佢啲回覆唔似冇立場喎 似扮中立既藍
我有位朋友話就話中立 但當一講到警暴 反而係指出黃絲攪事先
反而我都好好奇點解佢會用‘煽動’ 一詞 每個人都有獨立思考能力 除非年紀好細或者智力障礙人士外
唔會有人單單為左佢就社會新聞發表意見或者表態 去麻木跟隨掛
bb未岀世就俾佢屌阻佢2二世界
Btw 表態與否 我覺得唔係好重要 好似小強哥咁 都食人血曼頭啦
反而行為上重要啲 當你好愛惜依個屋企 你一定會搵啲方法去保護既 例如黃色經濟圈 停接中資廣告etc
好似Mon緊post
咁講擺明藍絲
咁事實係黃藍都憎柒婆
由佢囉 當佢受眾人數對佢既政治期望有所增加 佢就會表態 拎返個有利位置搵錢
邊有人會諗自己既表態會煽動他人 咪咁on 9 la 同大陸法出發點一樣
如果佢係誠哥 國家元首就會
佢係bu ORGC

我好憎d藍絲spread fake news,所以我成日remind自己要fact check,搞到依家有條fc癮,我估你係睇到下圖睇錯咗做hku
得罪講句
其實個頭咁大就唔好梳曬啲頭髮上去紮呢啲辮
咁睇佢個頭又大又圓
蝦乾塊面又長
坐喺佢隔離搞到好大對比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞