召喚痴線西(85)善用不推文回覆

1001 回覆
27 Like 5 Dislike
之前應該係因為同公司先FD
有時覺得好...悶
佢地成日都係一蘭乜乜乜 鮭魚乜乜乜
講咗一次新冠肺炎就講到人地好似乜柒都冇做過 欠咗場運動咁 多幾個你呢啲人 場運動就收皮啦
好煩 呢個post本身都係屌下d kol 其實係咪只要佢有post過文宣就唔屌得 一屌就話批鬥黃圈 咁呢個post係咪摺得
諗起蝦乾room tour話個鐘條電線係黑色所以唔用 又話正負零唯一缺點係個插頭唔係白色
唔係佢打手,但我識開啲外國讀書既朋友,黃既,social media都唔太會share文宣,就算share都係private for fd睇。私底下會有個group搞活動或者share文宣。
我有好奇問過,佢地係話太明顯係外國會好麻煩,因為學校周圍都係大陸人
咁屈人係藍就唔煩?
話佢中立港豬 冇人話過佢藍
其實冇人屈佢藍喎話佢中立豬啫
新冠病毒中立豬都會咁嗌
又會俾人話我地批鬥同路人
同世界女一樣囉
唔係我講㗎佢自己live話嘅
今時今日原來仲會有人用淺藍嚟形容自己
我見通常話自己淺黃 好多其實都係藍

其實你地有冇on9咗啲 捉住人地一隻字講咗咁撚耐
話唔到人藍又話人中立豬 到有人話佢有post文宣就話佢係偽黃mon post 跟住原來唔係嘅知道佢係一路都有post文宣嘅就話 淺黃大撚晒咩?然後又話返佢講新冠
如果用錯一隻字就俾人轉埋政治立場 咁我都好想知你地有幾黃 黃到可以judge 9人唔夠黃
淺黃唔係黃?
佢咁多人follow有做文宣已經可以令到更加多人知道黃圈發生咩事
做咩我哋成日要自己分深淺?
有無見過藍嘅人自己會分淺藍深藍?
然後深藍嘅屌淺藍「你有無出去比班人打無就收皮啦」之類嘅說話?
條女pr做得唔好係佢戇鳩 但唔係咩都拉埋政治嚟屌嘅
又係啲mk妹搞到痴線西鬧交
大家和氣啲啦

利申 我都follow咗個mk衣架ig幾個月
真係唔多覺佢有po文宣 嗱再利申 唔係屈佢藍
不過見佢po哂story 做attention seeker
準備unfollow
未有反送中前佢都係一隻支蝗
從來冇好感
認同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞