南韓N號房事件 性虐案涉26萬會員付費收看

1001 回覆
532 Like 28 Dislike
唉,真係好慘
d女女覺得另一半真愛,點知係比人當獵物,或者exchange資源既籌碼
所以愈黎愈多女人反婚仇男,就係男人中有呢種害群之馬
你夠屈人崇洋唔道歉,有分別咩
其實與其講女權,我覺得係香港用男女平權比較合適,始終我唔否認係香港女性地位唔低(對比好多落後地區),反面兩性都有比人stereotype Ge 情況出現
仲嘈緊

咁香港女性而家係咪好似警犬咁有特權?
個特權/權力個顯示同體驗係邊到?

拎Karen個case講

如果純粹只係因為係兩性關係中男性被expected付出更多而造成嘅不公平,咁唔代表女性有特權,只能視為父權對於男性本身嘅壓迫,亦都係有啲女性主義者批評部分女性藉由父權系統利用性別身份獲得利益。呢樣亦唔代表香港女性係權力關係上大於男性,因為呢種所謂男性請客文化(或者任何期待男性付出更多的行為)存在於各個文化當中,例如韓國都係咁,咁代唔代表韓國女性係你口中所講「有閪就大哂」/權力大於男性?

如果你口中所講「有閪就大哂」=父權紅利,而香港有部分女性係隨意去獲利的話,我係認同的確存在,但我就唔會用「有閪就大哂」呢種語言。因為你批評緊係全部香港女性、甚至係跨性別。如果你唔係講緊呢樣嘢,你係講緊香港女性literally有閪就大哂,可以做咩都得嘅,咁就冇嘢好講,除非個器官識射死光啦
要求你向落後地區道歉並且收回你嘅言論
屌 嬲 26萬仆街仔
講明,所講特權係Dominant position
並唔係一啲小恩小惠。
被迫同自願完係兩樣嘢 點解連登仔仲可以victim blaming 真心痴線 韓國又係鬼國黎
受害人可以從法律途徑去民事起訴流出條友
但我想提醒巴/絲打做任何野係有consequence
自己afford唔到 consequence 就唔好去做
求人不如求己 唔好俾把柄俾人
自己要學識保護自己
U guy weren’t no children anymore
依個係一個曾經被人至親背叛既人分享
「強姦犯」又唔同「強姦犯心態」wor ching
不過我冇追哂,不作討論
想當年tumblr一堆本土淫娃性奴嘅時候
啲道德撚去左邊度
你駁到人地講既野未?
唔覺用美感角度出發有咩問題

利申:道德痿員會成員
如果有下載過嘅話就好難講
嗰種物品管有都唔得
但係呢一個前題喎-入會
同普通沉默係有分別嫁喎

Btw我係覺得冇所謂嘅
佢係話緊有偷拍圖/喺過偷拍谷==附和犯罪

上述兩種情況都唔需要入會
想食花生 唔道就算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞