南韓N號房事件 性虐案涉26萬會員付費收看

1001 回覆
532 Like 28 Dislike
而家咩年代呀 仲拎呀嬌出嚟講,唔好搞人啦
當然佢個「強姦犯」說法其實係講緊個啲「有藉由對女性造成傷害而獲得歡愉」嘅男性啦,但你係唔係我就唔知啦但係你個句「香港女性有閪就大哂」都唔見得你有咩水準
極其量咪話佢激動得濟屌錯你

另外,咁我都唔明點解你可以由Karen事件推到香港女性有特權嘅
我靚仔比人放上網j又唔會介意喎
你拎樣衰放上網公審黎類比已經錯撚左喇
又唔係有人影豬扒話條女幾豬 咪戇鳩啦
冇 同埋車上啲廁所 匿左好多逃票醉酒佬
加上歐洲人一向都好laid back
只能夠自己小心啲
我當然知你講埋我啦, 我咪解釋個起因係佢地老屈我係強姦犯, 同張圖一樣
都唔見得你幾有水平
單純放張meme出嚟打女性主義其實係某種污名化、以及簡化性別問題
只會單純令到性別問題走向兩極討論

karen果段就係我講, 我唔明我講既野可以去到強姦犯既程度
當然佢個「強姦犯心態」說法其實係講緊個啲「有藉由對女性造成傷害而獲得歡愉,又唔承認」嘅男性啦,但你係唔係我就唔知啦但係你個句「香港女性有閪就大哂」都唔見得你有咩水準
極其量咪話佢激動得濟屌錯你

另外,咁我都唔明點解你可以由Karen事件推到香港女性有特權嘅
貼塊面落去對門度 Sorry 諗到個畫面忍唔住笑
如果up果個講明係偷拍
睇既人都知係偷拍嚟
咁係咪兩邊都犯罪?
你可以唔代表人哋可以,咁點解要偷偷地先?不如答下呢個問題?
26萬人同加害者無分別
可唔可以elaborate 你Ge 睇法同立場係咩? 唔想Diu 錯人但係比人偷拍係真係比人侵犯緊喎? 你認為呢?
鬼佬成日係咁zombie mode
呢啲人同黑警一齊快撚啲死
好男人
不過你唔好唔太唔開心頭先件事
我話香港算唔錯 都畀人屌我藍絲廢老
上連登 勿認真啦 巴打
呢個係個啲父權紅利、女利主義個堆概念嚟
有興趣就google吓啦
去睇有冇權力關係唔能夠睇單睇性別,要結合埋個context同結構去睇,更加唔會係單一事件就推到香港女性有特權頂盡咪係香港個兩性文化唔同(由其係拍拖) 哪來女性有特權

係咁 唔想再覆了
侵犯係講緊嗰個人嘅權益被剝削,咁偷拍嘅時候係喺個人不知情嘅底下比人影,姐係佢未經同意,而嗰個人可能係唔想,咁想咪姐係剝削咗佢嘅權益,男女都有機會,唔單止講緊女仔㗎我,運動場沖涼都有男仔比人偷拍全身放上網
我估睇個個未必犯罪,你有機會係唔小心睇左,有人係特登標題黨話係偷拍但其實唔係。
但你已經睇出或懷疑係偷拍咁繼續睇已經係對受害人嘅一種二次傷害
咪因為你班道德撚囉 懶清高咁
大家條線根本唔同 都有大把女覺得比人影腳無問題
裙底係犯法無得講喇
報都冇用
白鬼狗 一樣係垃圾
佢上面先話港女有閪大晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞