[另類] [滅共預言] 中共係咪爆左條龍脈10 之 小粉紅義和團向萬國宣戰

1001 回覆
42 Like 2 Dislike
唔驗咪零確診囉
咁要擴建石岡機場,現有嗰條跑道太短唔夠升降
咪啱囉,爆下爆下跟著習豬頭都瀨埋野就好笑
我覺得石崗就變成陸軍航空團用就夠,有武裝直升機,有運輸直升機,同埋防空車同雷達好夠用…
反而我建議赤臘角機場撥一部份地方比空軍更有價值,橫掂第三跑起緊
強化海軍都係重點,青衣既貨櫃碼頭改裝同擴展做海軍基地,可以比航母停泊,明既會明
將軍機放向民用機場係一個唔明智既選擇
咁新加坡樟宜機場都有空軍駐守嘅…
萬山群島一定要拎,對海空軍戰略價值好重要
我只係知佢為左起樟宜機場,所以將空軍搬走左
係附近同共用係兩回事
但印象中樟宜機場條跑道都係軍民合用,最近樟宜機場擴建terminal所以將其中一條軍用跑道都轉埋做軍民合用
係,我只不過覺得要共用其實好危險,你最少都要起多2個機場
赤鱲角之外就得石岡可以擴建,再起嘅話可以揀西貢/船灣
香港最合適既係行返5, 60年代香港兵役條例果種, 所以英藉成年男人除左係已經入左正規單位外, 都要加入其中一個輔助部隊, 包括義勇軍, 輔助空軍, 後備海軍, 輔警, 後備消防, 醫療輔助隊, 民安隊.
訓練完後以兼職身份做夠若干小時先可以退役.
將黑警嘅ptu 同埋啲特種部隊收歸軍隊
餘下嘅調查科同行咇就cut 人加跟返記律部隊薪酬
成支砍掉重練啦,根本都冇哂紀律可言,搵勇武代替佢地就差唔多
收編後只可以派佢地執行送死任務
好似毛澤東派歸降國軍去韓戰送死
絕對唔可以久留
係需要留番SDU比警察,好似GSG9咁
邊有地方仲可以比你去送死,解散之後全部趕番支那算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞