[突發][有圖]口罩工廠潛逃

1507 回覆
1722 Like 31 Dislike
香港人要醒下, 呃與唔咪呃完全同黃藍無關.

該地段如果用作工業用途, 包括口罩生產, 肯定違反土地規劃用途.

而且問題重點 : 是否有人明知產能未明下仍然不斷招徠而可能導致無法滿足供貨, 並引起買家做成金錢上損失.
自膠淨係睇佢workshop個字眼
多謝高手指點學到野
有冇睇屯門廠房業主接受香港01訪問,今日出新聞,無塵空間廠房裝修要兩個月時間,佢連合規格認證廠房都未有點做口罩呀?
https://www.facebook.com/107640294140311/photos/pcb.128107665426907/128245192079821/?type=3&theater

我有啲懷疑依張係咪P圖
原本係ISO 出嘅14644-1 (2015年更新版)認證標準封面,佢自己加咗第一行"Mask Factory..... Consultancy Service"
https://zoser.com.co/wp-content/uploads/2015/10/ISO%2014644-1%20Version%202015.pdf
ISO 跟本冇提供認證顧問諮詢服務,而其他顧問唔會咁樣mark 落去
本來與對方傾好同意裝修廠房,由食品工場轉做口罩工場,需要約兩個月裝修,「但係原來佢裝修期間仲要喺度開工(造口罩)」,他認為做法不合理,於是決定中止租約,強調對方「製唔製造口罩唔關我哋事」。
等炒車
求其一邊都好
不得了
每個問題都中晒要害位
上水未,想笑
一定要狙擊
手作囉
屌 咁你聯絡下受害人 你又齊哂料 捉一個受害人一齊去報警都夠哂啦 十足把握 鋤撚死口罩工廠佢
等咩呀仲? 費事口罩工廠整垃圾口罩出嚟害人啦
係 無追post 最新點撚樣呀? 齊哂料 可以報案啦?
咁你咪追下先囉,傻尻
正呀喂 睇到上幾個post 齊哂料 生產已經犯法 又講到似偽造文書 是旦一單都夠做低口罩工廠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞