[突發][有圖]口罩工廠潛逃

1507 回覆
1722 Like 31 Dislike
咁即係佢已經有無塵房 等緊過iso?
你上邊手足話一定要由零開始起出嚟 所以一定要幾個月時間喎
救救寫晒日文仲唔係日本牌子?
無認證你果啲仲係唔係「貨」啊?
不如求期送兩叠A4環保紙出去俾客當出咗口罩貨咪得囉
咁你報咗警未呀 口罩工廠唔係黃 加上你話佢 詐騙 仲唔去報警?告死佢啦 等咩呀?
報完警有張報案紙 記得好似口罩工廠咁post上嚟 咁大個仔唔使人教啦
講黎講去,
又係無認證,
咁上面D垃圾印尼MASK,
夠係假認證無消毒啦, 你唔見你地上去COURSELL吊?
講一套做一套
香港係有無塵間直接租黎用呀,但係要去到佢而家呢個面積就基本上唔會搵到。
擴建一個無塵間同要重新起過一個新嘅無分別。
同埋如果佢真係一早搵到啱面積用既無塵間佢就一早租左啦,唔洗係到on99咁扮起新既無塵間,扮做緊test等出cert。
咁快就認證到無塵間,份證書自己簽?

騙局嘅嘢,再作大啲都唔怕,放長雙眼等囖,反正我唔會買佢啲口罩
間野基本上fb marketing就做到足,有問題第2日即回應,但始終冇貨冇證講咩都冇用,等3月尾4月頭就知邊個贏。
其實買得呢幾間,D人都唔預佢有認證吧

求其個名打P99 V99又真係做到個功能咩?即係好似韓國KF94都有分有無官方檢測一樣,一樣可以炒到20蚊個,人地志在盡快可以平料貴賣,喺疫症市場上分一杯羹。

仲要唔洗出住大錢先,因為另類Kickstarter方式已經收哂錢,擺明賣罩花又如何,出品規格係咩有咩所謂,「有罩好過無罩」,D人唔想比人歧視咋,驚死咩。

利申:合規格口罩存量夠3年

#無買呢D口罩概念股
#眼見成班人狗衝
#睇人買好過自己買
我又真係唔明,
已經起左一次無塵間拎左認證,
第二個無塵間再拎一次認證會有咩難度呢?
出貨先,定係認證先,究竟有咩分別?
買佢平,同最少好過出面d不知名,19口罩,大家都係搏架姐。
好明顯第一次佢係租人間無塵間啦,打手
口罩有無認證唔係重點
重點係佢依家生產唔到合格嘅醫療口罩
你買佢嘅口罩同戴布口罩無乜大分別
防塵防菌防花粉, 唔防武漢肺炎
咁合作唔到咪解體囉, 你地上黎玩抹黑做咩呢?
咪又係炒
我有誡哥口罩
良心價賣
又有美國口罩唔洗食炒價

炒就炒咪講到自己有良心
有良心就唔會炒賣
$1蚊都嫌多

當然好多野唔係100%sure
不過好鬼啫
你係業主個仔?
想舐政府資助?
誠哥口罩,齊晒認證未?點解買藍絲口罩?
你地成班根本不知所謂
唔怪得大把日本口罩唔齊認證
不如你拎張依家嘅cleanroom相出黎觀摩吓啊

就當你已經起好個ISO 8 cleanroom
但成個accreditation process由開始申請到最終出到cert係講緊係幾多個月啊 依家你地係 「將會檢測」即係連開都未開始啊

最重要係 你地嘅description同T&C寫得相當「清楚」
你地其實從來都無保證過啲口罩合乎邊啲國際標準咁生產
甚至連最基本PFE/BFE/VFE嘅percent efficiency數字都無講明
只係得堆B95/P99/V99呢啲似是而非嘅代號黎分類 當然仲有T&C寫到明你地會「盡力」出貨 但最終出唔到貨啲客都無得cut單同refund

出口罩出到咁撚樣 究竟目標係乜其實真係呼之欲出啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞