[突發][有圖]口罩工廠潛逃

1507 回覆
1722 Like 31 Dislike
wow
仲未計fail
睇落係正路啲嘅,起碼未有檢測報告都唔會預售
不過都係睇定啲先,唔好跟車太貼

與此同時,又可以對比返口罩工廠
人地2月底開始搞佢地個無塵間,但係到而家呢一刻都未拎到認證
點解口罩工廠咁快就可以準備開工生產
https://www.facebook.com/Oxyairmask/posts/111152360486681
看圖作文!?
依家唔係整奶罩係整口罩啊
整口罩個場要求幾撚高規格應該無人唔知
但依家就有相證明到 呢間賣期貨嘅所謂口罩廠 竟然收完過億訂金後喺出貨期臨近突然退租轉場 搞個cleanroom認證閒閒地講緊幾多個月

佢地轉新場要用長時間重新搞過堆accreditation 咁大家質疑佢出貨能力就叫「看圖作文」 唔好露底露成咁啦
超,講到似層層,發過毒誓都唔夠膽,
都唔知係咪D炒家每個月訂左十盒V99,
呢家上黎叫人CUT單,到時拎黎炒
唔係檢測左先出證書咩
利申:唔識流程
唔好意思
我一月頭已經買夠自用
仲捐咗好多盒出去
唔使好似你咁買啲唔合規格嘅口罩
咁佢唔可以搵個已經拎到iso嘅地方生產?
咁係唔係已經break 咗你個logic啦
人哋聲稱係業主唔租 樓豬出嚟講解下租務情況 話哂識咗唐生咁耐
真係拎咗認證嘅就影哂相放上網啦,仲駛擺個乜柒嘢都無嘅Floor Plan係到吹水咩
大把日本口罩都未齊三個認證啦,
咪大把人照用,我真係唔明有咩問題囉?
有D得PFE95 D人幾百蚊盒都照買.

何況佢都係未夠時間申請認證姐?
起碼都叫為齊認證衝緊線
唐生不能達到與iso有關的條件,故此合約不能生效。
大把日本口罩
睇到有D想笑
明眼人都睇到呢到大把其他廠既打手啦,
一陣又話人地走路,
走路講唔通就話人地入大陸料,
都講唔通就話人地無認證,
都講唔通就話人地個認證係舊廠既唔算數,
真係人唔笑狗都吠
有幾個同事買咗半年嘅期貨 唔知最後收唔收得返
真係大把獲
定係你剩識幾隻日本牌子?
笑左 買左退唔到錢嬲嬲豬呀 仲要盲撐?
樓主睇路
呢個post開始有人趁機chok你背景
個iso認證出到要係建基於已經有個合格既無塵間。
而佢本身舊地址個無塵間都唔夠時間起,你就話唐生已經係新址起好左個無塵間兼拎埋cert?
咁係唔係已經break左你個logic啦
你真係唔識㗎喎
冇認證都買
我啲台灣同日本口罩就真係全部都有
請問出律師信打算告乜!?
libel? slander?? breach of confidentiality???
你地有同業主簽過保密協議?堆相性質上係true in substance and in fact
而根據堆相形容你地收咗錢後突然搬走就係fair comment 請問打算有乜ground出律師信啊!?

講起法律 識唔識下邊呢堆嘢啊
fraud
bait advertising
conspiracy to defraud
false trade description
wrongly accepting payment
evasion of liability by deception
與期出律師信 不如你地搵定律師研究呢堆嘢就差唔多架喇
淨係見到你呢個打手
我入嚟就食花生㗎啫
到時冇口罩嘅又唔係我
就係無保密協議,又無人誹謗佢,笑死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞